Киселото зеле сваля килограми
Със сигурност по време на празниците поне веднъж сте си хапнали кисело зеле
Естествено, с мръвка. Не е нужно да ви убеждаваме, че това традиционно ястие е вкусно. Но е и много полезно. Киселото зеле е пробиотик и има свойствата на киселото мляко да се бори със свободните радикали в организма, причинители на стареенето на клетките. В него се съдържа млечна киселина, която е враг на гнилостните бактерии в стомаха. Затова редовната употреба на този продукт поддържа чревната флора в перфектно състояние. В 100 г кисело зеле има около 70 мг витамин С при дневна норма от 60-100мг. то повишава имунитета и издръжливостта на физическо натоварване и поддържа организма при стрес. Киселото зеле е източник и на тартронова киселина, която задържа превръщането на въглехидратите в мазнини. Съдържа и витамин U, който се смята за противоязвен. И последно, но не маловажно, този продукт е с високо съдържание на растителни фибри, които активизират обмяната и подпомагат детоксикацията на организма, пише вестник “Всичко за семейството”.