Индийско орехче – какво не знаем за него?
Индийско орехче е вкусна подправка с овална форма
То всъщност представлява семената на дърво. Използва се за подобряване вкуса на ястията, но е и много добро лекарство, което участва в превенцията на някои доста сериозни болести. Сладкият прах от изсушената подправка се използва широко в различни ястия от хранителни продукти, напитки и хлебни изделия.
Хранене факти и информация за индийско орехче
Индийското орехче е богато на калий, калций, фосфор и магнезий. То има в състава си на натрий и малко количество желязо, цинк, мед, манган и селен.
Съдържание на витамини
Индийското е богато на витамин A, C и холин. Може да се открие също така и малко количество тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В6 и фолиева киселина.
Съдържанието на калории
В 100 грама индийско орехче има 525 калории. Мазнините са 304.
Ползи за здравето на индийското орехче
Индийското орехче лекува болки в стомаха, диария и спомага за детоксикацията на организма, намалява кръвното налягане и увеличава циркулацията на кръвта. Също така е добре за храносмилането, намалява на киселинността, облекчава повръщането, състояния на метеоризъм и се използва като лекарство за лечение на дихателни проблеми.