Чудото на ферментиралата папая
Папаята стана известна, след като знаменитият професор Аюк Монтание я препоръчал на папа Йоан Павел II, който страдаше от болестта на Паркинсон, а след няколко месеца лечение с ферментирала папая (с използването на високи технологии) симптомите значително намалели.
Способността на този плод да забавя стареенето е обусловена от нейните имуноукрепващи свойства, но цялата информация за лечението на понтифика се пази в тайна.
Професор Аюк Монтание е известен преди всичко със своите изследвания на СПИН и окриването на вируса на имунодефицита. Той твърди, че хранителните добавки с анти-оксиданти действат по-добре от лекарства и акцентира върху ферментиралата папая, защото според изследванията тя може да стимулира производството на антиоксиданти. Ферментиралата папая е доказала своята ефективност в борбата със стареенето, но широка известно получава във връзка с лечението на болестта на Паркинсон. Самият проф. Монтание е уверен, че anti-age ефектът на папаята е обусловен от укрепването на имунната защита на организма и неговата способност да се съпротивлява на външни и вътрешни агресии, пише вестник „Феномен“.