Не яж много, остани сит!
Да излъжеш себе си и глада, който те мъчи, е едно от най-трудните неща
Но си има хитрини, които вършат чудесна работа дори в тази игра със собствения стомах.
Освен че потиска апетита, растението гуарана подобрява работата на мозъка и ни носи несметни количества енергия. Продуктите, направени от гуарана, особено тези за отслабване, ускоряват липолизата – процеса на изгаряне на мазнините в организма. А и е по-добре да се спрем на него, вместо на кафето, което също дава енергия, но понякога и сърцебиене.
„Отварата от билката притъпява чувството за глад.
Освен че регулира обмяната на веществата, репеят помага още при бъбречни камъни, подагра, ревматизъм, гастрит и язва на стомаха”, казва пред списание „За жената“ хомеопатът д-р Михайлов. Отварата се приготвя, като 1 с.л. ситно нарязан корен се вари 10 минути в 1/2 л вода. Изпива се на 3-4 порции 30 минути преди или между храненията.
Прекрасно е, ако обичате магданоз. Хапнете една тънка връзка и хем ще си набавите витамини А, С, К, фолиева киселина, желязо и какви ли още не бонуси, хем ще се позаситите, а и ще имате свеж дъх. Диетолозите съветват да пием по половин чаша отвара от пресен магданоз, което ще ни накара да забравим за глада поне 3а 2 часа. Глада може да залъжете и с настойка от сливи и смокини. Половин килограм плодове се заливат с 3 литра вода и се варят, докато течността остане 2.5 литра. Пие се по половин чаша преди хранене заедно с плодовете.
Супата има хранителни качества, обемиста е като количество и запълва стомаха чудесно. Изядена на обяд, ще ви направи много по-трудоспособни от пържола с гарнитура. Ако искате да отслабнете, избере доматената. Копривената пък съдържа серотонин, който потиска апетита. Често наднорменото тегло е свързано с понижени нива на серотонин в мозъка. Освен че се слабее с коприва, тя разкрасява кожата, косата, ноктите и детоксикира. Може да пиете запарка от коприва за потискане на апетита. 2 с.л. сушени листа се слагат в половин литър вряла вода, разпределят се на 3 порции и се пият 30 минути преди хранене, пише списание „За жената“.