Морското зеле-идеален антиоксидант
Специалисти от Университета във Флорида открили необичайни свойства в морското зеле – те успели да изолират вещество, притежаващо мощни антиоксидантни свойства
Лабораторните изследвания показали, че то снижава риска от развитие на рак на простатата. Известно е, че това заболяване се среща по-рядко сред жителите на Азия, чието ежедневно меню често включва морското зеле. Морското меню гарантира по-добро здраве заради полезните съставки и ниската калоричност на храните. Освен това, морското зеле присъства в почти всички диетични планове и в състава на някои таблетки за отслабване. То може да се приготвя и като салата, и като предястия. В някои азиатски държави го консумират и сухо или правят чай от него.
Това водорасло помага и да се извежда от организма лошият холестерин, нормализира работата на сърцето, менструалния цикъл, увеличава потентността на мъжа. При това е много полезно при риск от анемия и малокръвие.