Какво да хапваме по време на настинка?
Не само листата окапват и пожълтяват, настъпи ли есента
Този сезон властва най-силно върху белодробната система, която доминира кожата, дишането, кръвообращението, имунитета и чувството за меланхолия. Дойде ли третият сезон, гледаме да запасим килерите със зимнина, но от специална грижа има нужда и организмът ни. Подходящата храна осигурява на тялото това, което му е нужно при прехода от лятото към по-студената част от годината. Сухото време обикновено ни сдобива с драскащо гърло, раздразнен нос, олющени устни, груба кожа, загуба на коса и твърди изпражнения.
За да произвеждаме повече телесни течности, които да носят лубрикиращ ефект на организма, се нуждаем от конкретни храни. Печурките, ядките и кълновете, тиквите, медът, соевото мляко и други млечни продукти са в комитета по посрещането на есента. Специалистите препоръчват да се ядат повече храни, които имат кисел вкус, но да намалим консумацията на пикантни блюда, в които се срещат лук, джинджифил и люти чушки. Киселите храни като ябълките, грейпфрутите, ананаса и лимона имат стягащи свойства, което предотвратява загубата на телесни течности. Тялото има нужда от допълнителни флуиди, 3а да противодейства на сухата околна среда. Ако 3а закуска приготвяте овесена каша, а 3а вечеря супа, това със сигурност ще ви набави необходимото количество течности.