Радвайте се! От шоколада зъбите НЕ се развалят!
Ликувайте, любители на сладкото! В шоколада се съдържат витамини от група В, желязо и калций – тоест онова, без което нашата кожа просто не може да изглежда добре.
А относно въздействието върху зъбите – и тук има нещо много важно: какаото, от което се прави шоколадът, е прекрасно средство за укрепване на зъбния емайл. Ще попитате: как? Ето и обяснението: какаото съдържа вещества, които потискат въздействието на микроорганизмите, които образуват зъбния камък, който разрушава емайла.
И накрая: шоколадът има противовъзпалителни и понижаващи високата температура свойства. Разбира се, тежка простуда не може да се излекува с шоколад, но пък доста добре може да се поддържа имунитетът. И, между другото, калоричността на млечния и черния шоколад е практически еднаква.