Вечерята, от която се отслабва
Да ядеш ли или да не ядеш? Това е въпросът, стане ли дума за вечерята
Не бързайте да се отказвате от солидното ястие в полза на киселото мляко и салатата. Предлагаме ви няколко варианта за сити ястия, които няма да навредят на фигурата ви. Но преди това няколко основни правила, които трябва да спазвате, за да не се превърне изяденото на вечеря в мастни натрупвания на най-неподходящите места.
Не прехвърляйте границата от 400 кал. Според препоръките на диетолозите енергийната стойност на вечерята трябва да е 20% от дневното ни меню. При дамите то е около 1600 кал. на ден, ако работят в офис. Следователно вечерята трябва да “тежи” 320 кал. При това основният източник на енергия трябва да е от продукти, богати на лесноусвояеми белтъчини и разтворими фибри.
Яжте закуската вечер. Последният хит в Америка е Реверсивната диета. Това е добър вариант, понеже съвременните хора не ядат почти нищо сутрин, а вечерят обилно, твърди авторът на програмата Сюзи Соленберг. Според диета трябва да вечеряме омлет, сандвич със сирене или мюсли с мляко.
Използвайте техниката за бързо пържене. За да запържите продуктите за кратко в разредено с вода олио, ще ви трябва дълбок чугунен или керамичен тиган. Правилното покритие (с тефлон не става) позволява висока температура на загряване. В указанието за използване на съда трябва да пише, че преди първата употреба трябва да се загрее с мазнина и така да се напои. След това ще можете да запържите до 500 г зеленчуци във вода, доматен сок или вино, добавяйки само 1/2 ч.л. мазнина, пише вестник „Всичко за семейството“.