Начало/За стомашен комфорт/Алое вера – за имунитета, стомаха, кожата, косата, нивата на енергия, 90 таблетки

Алое вера – за имунитета, стомаха, кожата, косата, нивата на енергия, 90 таблетки

In Stock

Original price was: 15.95 лв..Current price is: 11.40 лв..

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

ТОП продукт на португалския бранд Naturmil! Качествена подкрепа за стомаха, имунитета, състоянието на кожата, косата, ноктите и венците. Тонизира и допринася за повече енергия!

Основни ползи от приема на Алое вера на Naturmil

  • Осезателно укрепва имунната система и активира Т-клетките
  • Допринася за предпазване от  вируси и бактериални инфекции
  • Укрепва и тонизира цялото тяло, помага при повишена умора и липса на енергия
  • Действа комплексно и има едни от най-добрите общи ефекти върху храносмилането и при мъже, и при жени
  • Подобрява и балансира чревния микробиом
  • Действа като мек лаксатив и стимулант на чревния транзит – благоприятства мотилитета на дебелото черво и изхождането при запек
  • Намалява възпалението и облекчава състоянието при редица проблеми със стомашно-чревния тракт
  • Дава тласък на метаболизма и усвояването на основни хранителни вещества
  • Помага за естествената детоксикация на тялото от натрупани токсини
  • Подобрява чернодробната функция и регенерацията на черния дроб
  • Стимулира кръвообращението и оптимизира кръвоносната система
  • Мощен антиоксидант, осигуряващ защита срещу оксидативния стрес
  • Има изключителен ефект върху състоянието на ноктите, венците, косата и кожата
  • Помага за редуциране на теглото и поддържане на балансиран телесен състав

Какво съдържа Алое вера на Naturmil?

Всяка таблетка съдържа: 500 мг чист екстракт от Aloe barbadensis (сух екстракт 200:1 от листа на алое вера)

Доверете се на алое вера – едно от най-универсалните откъм ползи за здравето растения, известно от над 6000 години със своите противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни, адаптогенни и успокояващи свойства, полезни за здравето на кожата, храносмилането и имунната подкрепа!

Предимства на Алое вера от Naturmil

  • 100 % натурален екстракт на алое вера
  • Високо съдържание на сух екстракт в 1 таблетка – 500 мг
  • Не съдържа, захар, глутен, лактоза
  • Продукт, подходящ за вегани и вегетарианци
  • Не дразни стомаха и не предизвиква диария
  • Нивата на хидроксиантраценовите производни на алое вера, използвани в този продукт, не надвишават следните граници: Алоин (сума от Алоин А и Алоин Б): 1 ppm. Емодин: 1 ppm. Алое Емодин: 1 ppm. (съгласно Регламент (ЕС) № 2021/468 )
  • Супер качество от Naturmil, бранд на португалската компания Dietmed – натурални продукти за здравето от 1987 г.

При какви състояния е удачно да се прилага Алое вера от Naturmil?

  • При отслабен имунитет и по време на периоди с повишен риск
  • При хронична умора и липса на тонус и енергия
  • Помага при нарушения в храносмилателния тракт и неразположения като запек, газове, киселинен рефлукс, язви, колики.
  • Благоприятства при някои хронични състояния: астма, псориазис, синдрома на раздразненото черво, колит, артрит и други.
  • Подпомага изчистването на тялото от токсини след прием на медикаменти, вредни храни и напитки и др.
  • Ускорява оздравяването след боледуване
  • Помага при наднормено тегло и повишено натрупване на мазнини
  • Може да повлияе благоприятно състоянието на кожата и при акне

Как действа

Алое вера е сукулент, растение с дългогодишна употреба в традиционната медицина. С днешна дата стотици изследвания потвърждават многобройните му ползи за човешкото здраве, а продуктите с алое са едни от най-динамичните и мащабни сегменти при хранителните добавки.

Чудодейните свойства на алое вера се дължат на изключителния му състав – то е богат източник на над 70 естествено срещащи се полизахариди, аминокиселини, витамини, минерали, пребиотици и ензими.

  • Полизахаридът ацеманан и ролята му за подобряване на имунитета и защита от инфекции

Ацемананът е най-изявеният полизахарид, намиращ се в алое вера, известен с потенциалните си ползи за здравето, особено при повишаване на имунитета и евентуално осигуряване на защита срещу вируси. Известно е, че той активира макрофагите, които са бели кръвни клетки, които играят важна роля в откриването и унищожаването на вредни патогени в тялото. Тези макрофаги, след активиране, могат да произвеждат различни цитокини и интерферони, които са от решаващо значение за имунния отговор.

Ацемананът е показал силен ефект и при инхибиране на репликацията на определени вируси. Подобен механизъм се обяснява със стимулиране на имунния отговор, вместо директно инактивиране на вирусите. Чрез засилване на цялостния имунен отговор, тялото става по-способно да се бори с вирусни инфекции.

Ацемананът е важен и за подобряване на клетъчната комуникация: ефективната комуникация между клетките е жизненоважна за стабилен имунен отговор. Подобрявайки този аспект на имунната система, ацемананът може да помогне на тялото да реагира по-бързо и ефективно на инфекции. Чрез модулиране на възпалителния отговор, ацемананът може да помогне и за намаляване на ненужното увреждане на тъканите и да насърчи заздравяването им.

Ацемананът е известен също с ролята си в заздравяването на рани и регенерацията на тъканите. Това е особено полезно в имунния контекст. Някои проучвания показват, че може да повлияе положително на здравето на червата, което е тясно свързано с имунната система.

Ацемананът може да помогне за стимулиране на производството на антитела от организма, протеини, които са от решаващо значение за борбата с патогени, включително вируси.

  • Полизахаридите в алое вера и тяхната роля за по-добър стомашен комфорт и  справяне със запека

Известно е, че ацемананът има пребиотични свойства, което означава, че служи като храна за полезните чревни бактерии. Здравата чревна флора е от решаващо значение за правилното храносмилане, усвояването на хранителните вещества и цялостното здраве на червата.

Ацемананът демонстрира и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнения храносмилателен тракт. Както вече споменахме, ацемананът засилва имунната система, която е тясно свързана със стомашно-чревното здраве. По-силната имунна система може по-добре да се бори срещу патогените в червата, като по този начин намалява риска от инфекции, които могат да нарушат здравето на храносмилането.

Установено е, че ацемананът подпомага заздравяването на язви и намалява тежестта на язвените състояния в червата. Като насърчава възстановяването и регенерацията на тъканите, той може да подобри целостта на стомашно-чревната лигавица.

Алое вера, включително ацеманан, може да има лек слабителен ефект, подпомагайки регулирането на движенията на червата. Това може да бъде особено полезно за хора, страдащи от запек.

  • Антиоксидантни свойства

Антиоксидантният ефект на алое вера се дължи на комплексното действие на различни съединения. Алое вера съдържа няколко витамина, известни със своите ефекти върху свободните радикали като витамин С, витамин Е и витамин А (под формата на бета-каротин). В листата му могат да бъдат открити ензими като супероксид дисмутаза и каталаза, помагат в борбата с оксидативния стрес в тялото. Да не забравяме и минерали като цинк, селен и хром.

Научно е потвърдено, че съдържащите се в алое вера антрахинони, особено съединения като алоин и емодин, подобряват антиоксидантния капацитет на екстракта от листата на растението. Вече споменатият полизахарид ацеманан, който подпомага имунната система, също  потенциално намалява оксидативния стрес.

Алое вера съдържа 20 от 22-те необходими на човека аминокиселини и 7 от 8-те основни аминокиселини. Някои от тези аминокиселини могат да действат като антиоксиданти. А също и салицилова киселина – естествено противовъзпалително и антибактериално съединение, известно също със своите антиоксидантни свойства.

  • Алое вера за теглото и детокс

Алое вера е известно със своите слабителни ефекти, които могат да подпомогнат храносмилането и потенциално да помогнат при загуба на тегло чрез предотвратяване на запек и подобряване на здравето на червата. Също така съдържа съединения, които имат противовъзпалителни свойства и играят важна роля срещу метаболитни проблеми. Като стабилизира нивата на кръвната захар, алое регулира апетита и подобрява усвояването на основни хранителни вещества. Смята се, че екстрактът от листата на този сукулент, богат на фитонутриенти, подпомага естествените процеси на детоксикация на тялото, важни за процеса на загуба на тегло.

Как се приема Алое вера?

Препоръчителна дневна доза: 3 таблетки дневно. За предпочитане след хранене.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Алое вера – за имунитета, стомаха, кожата, косата, нивата на енергия, 90 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top