Начало/Без категория/СУПЕР Kолафорс – за ставите, хрущялите, костите, кожата, вкус ягода, 450 гр.

СУПЕР Kолафорс – за ставите, хрущялите, костите, кожата, вкус ягода, 450 гр.

In Stock

81.30 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

ТОП продукт на португалския производител Dietmed! Силата на колагена за здрави стави и кости! Супер подкрепа за кожата!  Цели 10 000 mg. eнзимно хидролизиран колаген в доза. С приятен ягодов вкус!

СУПЕР колафорс доставя високоусвоим хидролизиран колаген в изключително висока доза, като действа директно на ставния хрущял и спомага за реставриране на хрущялната тъкан. Цялостно укрепва скелетно-мускулната система с добавена стойност на бюти ефект за по-млада и еластична кожа.

Основни ползи от приема на СУПЕР колафорс

  • Допринася за поддържане на нормалното състояние на ставите, ставните хрущяли, ставни връзки и сухожилия.
  • Поддържа нормалната функция на хрущялните тъкани.
  • Благоприятства нормалната подвижност.
  • Намалява болката и възпалението в ставите.
  • Стабилизира ставите при повишено физическо натоварване.
  • Регенерира ставния хрущял при износване, свързано с възрастта и повишено натоварване.
  • Заздравява костите, допринасяйки за тяхната здравина и гъвкавост, намалявайки риска от фрактури.
  • Укрепва сухожилията и ставните връзки (те са изградени предимно от колаген) и така стабилизира ставите.
  • Благоприятства поддържането на здрава и красива кожа.
  • Допринася за еластичността и хидратацията на кожата.
  • Намалява признаците на стареене на кожата – отпускане на овала, поява на бръчки и фини линии.
  • Ускорява възстановяването след травми и помага за възстановяването при микроразкъсвания.

Съдържание в 1 доза (1 мерителна лъжичка от 15 грама): Ензимно хидролизиран колаген – 10 000 mg, магнезий – 187,5 mg, витамин С – 80 mg , хиалуронова киселина – 10 mg, витамин – D 5 µg.

Синергия на съставките в СУПЕР колафорс

В СУПЕР колафорс комбинацията от ензимно хидролизиран колаген, магнезий, витамин С, хиалуронова киселина и витамин D играе синергична роля за подобряване на здравето на ставите, костите и кожата. Всеки от тези компоненти има своите уникални предимства и когато се комбинират, те могат да засилят ефектите си взаимно.

  • Здраве на ставите

Витамин С и магнезият допринасят за синтеза и правилното функциониране на колагена и хиалуроновата киселина, засилвайки тяхното благоприятно въздействие върху здравето на ставите. Противовъзпалителните свойства на витамин D допълнително подпомагат комфорта на ставите.

  • Здраве на костите

Магнезият и витамин D улесняват усвояването и метаболизма на калция, който е от решаващо значение за плътността и здравината на костите. Витамин С допринася за образуването на колаген, жизненоважен за поддържане на костната матрица.

  • Здраве на кожата

Комбинацията от хиалуронова киселина за хидратация, витамин С за синтез на колаген и антиоксидантна защита и колагенови пептиди за структурна подкрепа може значително да подобри текстурата на кожата, еластичността и цялостния й външен вид.

В какви случаи се препоръчва прием

  • Остеоартрит: някои проучвания показват, че колагеновите добавки могат да помогнат за намаляване на болката в ставите и да подобрят симптомите на остеоартрит, като потенциално помагат за възстановяването на хрущяла.
  • При стареене на кожата: с напредване на възрастта тялото произвежда по-малко колаген и хиалуронова киселина, което води до бръчки, сухота и загуба на еластичност. Добавките могат да помогнат за подобряване на хидратацията и еластичността на кожата.
  • При увреждане на кожата от слънцето: излагането на UV лъчи може да увреди кожата и да разгради колагена и хиалуроновата киселина. СУПЕР колафорс помага за възстановяването и хидратацията на кожата.
  • При спортисти: хората, занимаващи се с редовна, интензивна физическа активност могат да се възползват от СУПЕР колафорс за здравето и възстановяването на ставите.
  • Възрастни хора: със свързаното с възрастта намаляване на производството на колаген и хиалуронова киселина, СУПЕР колафорс може да помогне за поддържане на еластичността на кожата, здравето на ставите и цялостното благосъстояние.

Как колагенът работи за подобряване състоянието на ставите и ставния хрущял

Колагенът в хрущяла играе решаваща роля в неговата структура и функция. Хрущялът е еластична и гладка еластична тъкан, подобна на гума подложка, която покрива и предпазва краищата на дългите кости в ставите и е структурен компонент на гръдния кош, ухото, носа, бронхите, междупрешленните дискове и много други компоненти на тялото. Не е толкова твърд като костта, но е по-плътен и по-малко гъвкав от мускула.

Колагенът е основният протеин в хрущяла, съставляващ до 60% до 80% от сухото му тегло. Има различни видове колаген, но основният тип, открит в хрущяла, е колаген тип II. Този тип колаген придава на хрущяла неговата здравина на опън и еластичност.

Как работи колагенът в хрущяла

Колагеновите влакна са вплетени заедно в мрежа, която осигурява якост на опън на хрущяла. Това означава, че хрущялът може да издържи на силите на разтягане и огъване без разкъсване. Уникалната структура на колагеновите влакна също допринася за еластичността на хрущяла, позволявайки му да се върне в първоначалната си форма, след като е бил компресиран или деформиран. Това свойство е особено важно в ставите, където хрущялът трябва да може да абсорбира ударите и да разпределя ефективно натоварването.

В ставите гладката, стъклена повърхност на хрущяла минимизира триенето и улеснява плавното движение между костите. Колагенът играе роля в поддържането на тази гладка повърхност и цялостна структура.

Въпреки че хрущялът е аваскуларен (липсват кръвоносни съдове), което означава, че капацитетът му за възстановяване е ограничен, колагенът играе роля в бавния и постепенен процес на възстановяване, който може да претърпи хрущялът. Колагенът осигурява скеле за растежа на нови хрущялни клетки (хондроцити).

Предизвикателства при увреждане на хрущяла

Въпреки своята здравина и еластичност, хрущялът може да бъде повреден чрез нараняване или износване (както се наблюдава при остеоартрит). Тъй като хрущялът е аваскуларен, той не се възстановява толкова лесно, колкото другите тъкани. Увреждането на колагеновата мрежа може да доведе до разрушаване на структурата и функцията на хрущяла, което води до болка, скованост и намалена подвижност.

Ензимно хидролизиран колаген – предимства пред обикновения колаген

Приемът на хидролизиран колаген, особено във високи дози от 10 000 mg като в СУПЕР колафорс, в сравнение с обикновения колаген (намиращ се в неговата естествена, по-дълговерижна форма), предлага няколко потенциални ползи поради разликите в степента на усвояване, бионаличност и ефективност.

  • Подобрена абсорбция и бионаличност

Хидролизираният колаген се разгражда на по-малки пептиди и аминокиселини, което улеснява усвояването му от тялото. Този процес повишава неговата бионаличност, което означава, че по-голям процент от погълнатия колаген може да се използва ефективно от тялото. Високата доза от 10 000 mg гарантира, че тялото ви получава значително количество от тези бионалични пептиди. За разлика от него обикновеният колаген се състои от по-големи протеинови молекули, което води до по-ниски нива на абсорбция и бионаличност.

  • Таргетирано действие

И двете форми на колаген могат да предложат ползи за здравето, но повишеното усвояване на хидролизирания колаген може да го направи по-ефективен за конкретни цели като здраве на кожата, ставите, поддържане на костната плътност, растеж на мускулна маса и възстановяване при травми.

  • Подобрена смилаемост

Хората с чувствителна храносмилателна система могат да усетят хидролизирания колаген като по-лесен за смилане поради по-малките му пептидни молекули. Това намалява шансовете за стомашно-чревен дискомфорт, който понякога може да бъде свързан с консумацията на големи протеини.

  • По-добра ефективност

Повишената степен на усвояване на хидролизирания колаген означава, че той може да бъде по-ефективен в поддържането на здравето на ставите, еластичността на кожата и цялостното производство на колаген в тялото.

Повече за съставките

  • Колаген

Колагенът е протеин, който е от съществено значение за тялото, действайки като ключов градивен елемент за кожата, костите, сухожилията, връзките и много други тъкани. Това е най-изобилният протеин при бозайниците, съставляващ около 30% от общото съдържание на протеини в човешкото тяло. Колагенът осигурява структура на голяма част от тялото, включително кожата, костите и съединителните тъкани. Той също така играе роля в възстановяването на тъканите, имунния отговор и клетъчната комуникация.

Принципи на действие в тялото

  • Структурна подкрепа

Колагеновите влакна осигуряват своеобразно скеле, което поддържа физическата структура на тъканите. В кожата, например, колагенът допринася за стегнатостта и еластичността. В костите той е вплетен заедно с минерали, за да осигури здравина и гъвкавост.

  • Възстановяване на тъканите

Колагенът е критичен в процеса на зарастване на рани. Когато една тъкан е повредена, производството на колаген се увеличава, за да помогне за възстановяването на нараняването. Той образува фиброзна мрежа, която служи като основа за растежа на новата тъкан.

  • Клетъчни функции

Освен структурната си роля, колагенът влияе върху поведението на клетките, включително формата и диференциацията им. Това е от решаващо значение по време на развитието и за поддържане на здравето на тъканите.

  • Хидратация

Колагенът може да свързва и задържа вода, допринасяйки за хидратацията на тъканите. Това е особено забележимо при кожата и се свързва с поддържането на стегнатост и младежки вид.

  • Магнезий

Този минерал играе решаваща роля в над 300 ензимни реакции в тялото, включително тези, участващи в протеиновия синтез, мускулната и нервната функция и костната структура. Магнезият е от съществено значение за правилното формиране на костите и зъбите и помага за усвояването и метаболизма на калций и витамин D, две други хранителни вещества, критични за здравето на костите.

  • Витамин С

Витамин С е от съществено значение за синтеза на колаген, действайки като кофактор за ензимите, участващи в омрежването и стабилността на колагена. Освен това има антиоксидантни свойства, предпазва клетките от увреждане от свободните радикали и поддържа имунната функция. За здравето на кожата витамин С може да помогне за намаляване на оксидативния стрес, като потенциално намалява признаците на стареене и подобрява текстурата на кожата. Освен това той играе роля в усвояването на желязото, което е от решаващо значение за общото здраве и поддържането на съединителната тъкан.

  • Хиалуронова киселина

Тази молекула присъства естествено в тялото, особено в кожата, очите и ставната течност. Има изключителна способност да задържа вода, което допринася за овлажняването на кожата и поддържа смазването на ставите. Добавянето на хиалуронова киселина може да помогне за подобряване на хидратацията и еластичността на кожата, както и да намали болката в ставите, като ги поддържа добре смазани.

  • Витамин D

Витамин D е от съществено значение за усвояването на калций и фосфор – два минерала, критични за здравето на костите. Освен това играе важна роля за мускулната функция и имунната система. Адекватните нива на витамин D могат да помогнат за предотвратяване на остеопороза и фрактури при по-възрастни хора, а също така може да поддържа здравето на ставите чрез намаляване на възпалението.

Как се приема СУПЕР колафорс:

Приемайте по 1 мерителна лъжичка (15 g) дневно, за предпочитане след закуска. Прахът може да се разтвори във вода или в друга течност.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “СУПЕР Kолафорс – за ставите, хрущялите, костите, кожата, вкус ягода, 450 гр.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top