Начало/За силен имунитет и против вируси/Мултивитамини А-Я (Multivitamins A-Z) – комплексна формула от витамини и минерали, 30 таблетки

Мултивитамини А-Я (Multivitamins A-Z) – комплексна формула от витамини и минерали, 30 таблетки

In Stock

15.90 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

„Мултивитамини А-Я“ съдържа всички жизненоважни витамини и минерали, необходими за поддържане на оптимално здраве и енергия. Те са специално формулирани, за да подобрят виталността и настроението, като същевременно подкрепят имунната система. Тази пълноценна добавка е създадена да благоприятства нервната система, костите и мускулите, осигурявайки ви необходимата подкрепа за активно и здравословно ежедневие.

Основни ползи от приема на Мултивитамини А-Я на Витаголд

  • Подкрепя имунната система, като помага за модулиране на вродения и адаптивния имунен отговор.
  • Повишава защитата на организма от вирусни и бактериални инфекции.
  • Предпазва клетките от увреждане и намалява риска от хронични състояния, като се бори с оксидативния стрес.
  • Стимулира енергийния метаболизъм, подобрява преобразуването на храната в енергия, което води до повече сила и намалена умора.
  • Поддържа опорно двигателната система: здравината и плътността на костите, грижи се за мускулите, ставите и сухожилията.
  • Подпомага синтеза на невротрансмитери като серотонин и допамин, които регулират настроението и психичното здраве.
  • Осигурява ключови за функционирането на нервната система витамини, които подпомагат предаването на нервните импулси и защитават невроните от увреждания.

 

Съдържание в 1 капсула: Калций (Калциев карбонат)– 120 mg, 15% RDA, Магнезий (Магнезиев оксид) – 60 mg 16% RDA, Витамин С (L – аскорбинова киселина) – 30 mg 37% RDA, Желязо (Железен фумарат) – 14 mg, 100% RDA, Цинк (Цинков оксид) – 10 mg 100% RDA, Ниацин (Никотинова киселина) – 10 mg NE 62% RDA, Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат) – 10 mg 166 % RDA,Витамин Е (D-алфа-токоферил киселинен сукцинат) – 10 mg алфа-ТЕ 83 % RDA, Витамин В6 (Пиридоксин хидрохлорид) – 3 mg 214 % RDA, Манган (Манганов сулфат) – 2 mg 100% RDA, Витамин В2 (Натриев рибофлавин 5′-фосфат) – 1,7 mg 121% RDA, Витамин В1 (Тиамин хидрохлорид) – 1,5mg 136% RDA, Мед (Меден сулфат) – 1 mg 100% RDA, Витамин А (ретинил палминат)- 800 µg RE 100% RDA, Витамин В9 (Фолиева киселина – птероилмоноглутаминова киселина) – 200 µg 100% RDA, Йод (Калиев йодид) – 150 µg 100% RDA, Селен (Натриев селенит) – 55 µg100% RDA, Молибден (Натриев молибдат) – 50 µg 100% RDA, Биотин (D-биотин) – 50 µg 100% RDA, Хром (Хром хлорид) – 40 µg 100 % RDA, Витамин Д3 (Холекалциферол) – 10 µg 200% RDA, Витамин К2 (Менахинон – 7) – 10 µg 13% RDA, Витамин В12 (Цианокобаламин) – 5 µg 200% RDA.

В какви случаи е особено препоръчителна добавката

  • Дефицит на витамини и минерали, често срещан при небалансирано хранене, веганска или вегетарианска диета.
  • При често боледуване и слаб имунитет
  • Хронична умора и липса на енергия.
  • Стрес и тревожност, повишена нервност и признаци на депресия.
  • При остеопороза, мускулна слабост или болки в ставите.
  • При слаба коса, косопад, проблемна кожа, чупливи нокти.
  • Проблеми с концентрацията, паметта и менталната яснота.
  • Храносмилателни разстройства
  • При активно спортуващи или хора, които губят много течности и имат нарушен електролитен баланс.
  • Проблеми с теглото.

Как действа Мултивитамини А-Я

  • За повече енергия, сила и виталност

Мултивитамини А-Я предлага богат набор от витамини и минерали, които играят критична роля в енергийния метаболизъм и поддържането на физическата издръжливост. Витамините от група В, включително тиамин (B1), рибофлавин (B2), ниацин (B3), пантотенова киселина (B5), пиридоксин (B6), биотин (B7), фолиева киселина (B9) и кобаламин (B12), действат като коензими в биохимичните реакции, които преобразуват хранителните вещества в енергия под формата на аденозинтрифосфат (ATP). ATP е основният източник на енергия за клетъчните процеси, включително мускулните контракции и невроналната активност.

Магнезият е друг основен минерал, който служи като кофактор за над 300 ензимни реакции, свързани с метаболизма на въглехидрати, липиди и протеини. Той подпомага синтеза на протеини и участва в гликолизата и окислителното фосфорилиране, което е от съществено значение за производството на клетъчна енергия. Недостатъчността на магнезий може да доведе до умора и мускулна слабост, докато адекватният му прием подпомага поддържането на оптимални енергийни нива и физическа издръжливост.

  • По-добро настроение

Тази мултивитаминна добавка съдържа ключови витамини, които играят роля в регулирането на настроението и психичното здраве. Витамините B6, B9 и B12 са от решаващо значение за синтеза и метаболизма на невротрансмитерите, включително серотонин, допамин и норепинефрин. Тези химически посредници са основни регулатори на настроението и когнитивната функция.

Дефицитът на тези витамини може да доведе до неврологични и психиатрични разстройства, включително депресия и тревожност. Допълнителният прием на витамини от група В може да подобри психичното здраве, като насърчава балансирането на невротрансмитерите и подобрява емоционалната стабилност. Магнезият също така играе роля в регулирането на хормоните на стреса, включително кортизол, което може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

  • Подкрепа на имунната система

Антиоксидантите и имуномодулиращи вещества в Мултивитамини А-Я поддържат функцията на имунната система. Витамин С, силен антиоксидант, подобрява активността на фагоцитите и стимулира производството на интерферони, които са важни за антивирусната защита. Той също така играе роля в регенерацията на други антиоксиданти, като витамин Е, и подобрява защитата на клетките от оксидативен стрес.

Витамин D е важен за имунната функция, като влияе върху активността на Т-клетките и макрофагите. Дефицитът на витамин D е свързан с повишена податливост към инфекции и хронични възпалителни състояния. Цинкът е важен за поддържането на целостта на кожата и лигавиците и играе роля в развитието и функцията на имунните клетки, включително неутрофили и NK-клетки.

  • Подкрепа за нервната система

Мултивитаминните добавки са от съществено значение за поддържането на здравето на нервната система. Витамините от група В са критични за синтеза на миелин, изолиращата обвивка на нервните влакна, която е от съществено значение за бързото предаване на нервни импулси. Те също така играят роля в синтеза на невротрансмитери и метаболизма на хомоцистеин, аминокиселина, която в излишък може да бъде невротоксична.

Магнезият, калцият и калият са важни за нервната проводимост и мускулната релаксация. Те подпомагат стабилизирането на мембранния потенциал и предаването на нервни импулси, което е важно за намаляване на стреса, подобряване на съня и поддържане на психичното здраве.

  • Подкрепа за костите и мускулите

Калцият, витамин D и магнезият са основни компоненти на костната тъкан и играят роля в поддържането на костната плътност и здравина. Витамин D подпомага абсорбцията на калция в червата и неговото използване в костите, което е критично за минерализацията и поддържането на костната маса.

Магнезият участва в метаболизма на витамин D и калция и е необходим за функционирането на костните клетки, включително остеобластите и остеокластите. Витамин К играе роля в карбоксилирането на остеокалцина, протеин, който свързва калция в костната матрица, и е важен за предотвратяването на калцификацията на меките тъкани, което подпомага здравето на костите и сърдечно-съдовата система.

  • Електролитен баланс и регулиране на теглото

Минералите като натрий, калий, магнезий и калций са от съществено значение за поддържането на електролитния баланс в организма. Те регулират осмотичното налягане, водния баланс и функцията на клетъчните мембрани, което е важно за нормалната мускулна и нервна функция.

Мултивитаминните добавки могат също да подпомогнат регулирането на теглото чрез подобряване на метаболизма и подпомагане на тялото в използването на хранителните вещества по-ефективно, което може да доведе до по-добро управление на теглото и увеличаване на енергийния разход. Някои витамини и минерали, като хром и витамин B7, играят роля в метаболизма на въглехидратите и липидите, което подпомага регулирането на кръвната захар и намаляване на апетита.

  • Хормонален баланс

Мултивитаминните добавки като Мултивитамини А-Я играят важна роля в поддържането на хормоналния баланс, като осигуряват есенциални хранителни вещества, които участват в синтеза и регулирането на хормоните. Витамин D, например, играе ключова роля в регулацията на инсулина и може да повлияе на чувствителността към инсулин, което е важно за метаболитното здраве. Цинкът е необходим за производството и регулирането на хормони като тестостерон и тиреоидни хормони, които контролират метаболизма и репродуктивното здраве. Витамините от група В, особено B6, B9 и B12, участват в синтеза на серотонин и допамин, които имат важно значение за настроението и стреса. Селенът е от съществено значение за производството на тиреоидни хормони и има антиоксидантни свойства, които защитават щитовидната жлеза от оксидативен стрес. Йодът е критичен за синтеза на тиреоидни хормони, които регулират метаболизма и енергийния баланс. Поддържането на оптимални нива на тези витамини и минерали може да подпомогне хормоналната стабилност и да намали симптомите на хормонален дисбаланс.

  • Антиоксидантна защита

Мултивитамини А-Я съдържа мощни антиоксиданти, като витамин C, витамин E, селен и бета-каротин, които играят съществена роля в защитата на клетките от оксидативен стрес и увреждания, причинени от свободните радикали. Витамин C допринася за регенерацията на витамин E и поддържането на антиоксидантния статус на клетъчните мембрани. Витамин E защитава липидите в клетъчните мембрани от пероксидация и е особено важен за сърдечно-съдовото здраве. Бета-каротинът, който е прекурсор на витамин A, защитава кожата и очите от увреждания, причинени от UV лъчите и оксидативния стрес. Селенът също така играе ключова роля в антиоксидантната защита, като е компонент на ензима глутатион пероксидаза, който неутрализира свободните радикали и предпазва клетките от увреждания. Чрез подкрепа на антиоксидантната защита, мултивитамините намаляват риска от хронични проблеми, подобряват регенерацията на клетките и подпомагат общото здраве.

Начин на употреба и дозировка: Препоръчителен прием по 1 таблетка дневно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мултивитамини А-Я (Multivitamins A-Z) – комплексна формула от витамини и минерали, 30 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top