Начало/За мъжко здраве и самочувствие/Pumpkin seed oil max (масло от тиквено семе) – за простатата, уринарния тракт, сърцето, черния дроб, 30 капсули

Pumpkin seed oil max (масло от тиквено семе) – за простатата, уринарния тракт, сърцето, черния дроб, 30 капсули

In Stock

15.60 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Специална натурална формула за мъже! Ежедневна грижа и профилактика за простатата и уринарния тракт! За здраво сърце и черен дроб! Намален косопад и подобрен растеж на косата! С високо съдържание на линоленова киселина!

Основни ползи от приема на Pumpkin seed oil Max (масло от тиквено семе) на Витаголд

  • Поддържа и подобрява функцията на простатата и уринарния тракт.
  • Намалява възпалението, редуцира болката и дискомфорта при уриниране.
  • Намалява риска от инфекции на пикочните пътища.
  • Осигурява нормалната функция на простатната жлеза и за производството на здрави сперматозоиди.
  • Подобрява сърдечно-съдовото здраве и поддържа нормалното кръвно налягане.
  • Благоприятства здравето на черния дроб, подпомагайки неговата детоксикационна функция.
  • Насърчава здравословния растеж на косата и намалява косопада.

 

Съдържание на 1 капсула: Всяка капсула Pumpkin seed oil Max (масло от тиквено семе) на Витаголд съдържа висококонцентрирано Масло от семена на тиква (Cucurbita Pepo) – 1000 мг, от които 50 % (500 мг) линоленова киселина.

При какви случаи се препоръчва прием на Pumpkin Seed Oil Max

  • За профилактика и ежедневна грижа за простатата и пикочните пътища, особено при мъже над 50 години
  • При уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата) – намалява симптомите като честото нощно уриниране и затрудненото започване на уринирането.
  • При болка или дискомфорт в областта на простатата – помага за облекчаване на дискомфорта и възпалението.
  • Слаба струя при уриниране – подпомага подобряването на уринарния поток.
  • Често усещане за непълно изпразване на пикочния мехур – допринася за подобряване на функцията на простатата и намалява усещането за непълно изпразване.
  • Чести инфекции на пикочните пътища – подпомага защитата на уринарния тракт и намалява честотата на инфекциите.
  • Затруднено уриниране или усещане за парене при уриниране – подпомага облекчаването на тези симптоми и подобрява комфорта.
  • Нощно уриниране (ноктурия) – намалява честотата на нощните посещения на тоалетната.
  • Натрупване на токсини в черния дроб – подпомага детоксикацията и защитата на чернодробните клетки.
  • Нарушена функция на черния дроб – допринася за подобряване на общото здраве на черния дроб и неговите функции.
  • Повишено кръвно налягане – помага за поддържане на нормалните нива на кръвното налягане.
  • Високи нива на холестерол – подпомага намаляването на лошия холестерол и подобрява сърдечно-съдовото здраве.
  • Нарушена сърдечна функция – подпомага укрепването на сърцето и подобрява кръвообращението.
  • Повишен косопад, загуба и изтъняване на косата.

Допълнителни ползи:

  • Подобряване на общото здраве и имунната система
  • Намаляване на възпалителните процеси в тялото – допринася за намаляване на хроничното възпаление.
  • Поддържане на здравословно телесно тегло – подпомага метаболизма и здравословното тегло.
  • Подобряване на съня и намаляване на стреса – допринася за по-добро качество на съня и намаляване на нивата на стрес.
  • Подобрява когнитивните функции и е важна за нормалното функциониране на нервната система.
  • Поддържа здрави стави, кости и мускули.
  • При проблеми с храносмилането.

Защо да изберем Пъмпкин сийд ойл макс/Pumpkin seed oil Max на Витаголд

  • Предлага изцяло натурална подкрепа за различни аспекти на мъжкото здраве.
  • Има таргетирано действие, особено за простатата и уринарния тракт.
  • Няма странични ефекти.
  • Съдържа висококонцентрирано и висококачествено масло от тиквени семки.
  • Отличава се с високо съдържание на линоленова кислина (50 %) – вид полиненаситена мастна киселина, принадлежаща към групата на омега-3 мастните киселини. Тя е есенциална, което означава, че организмът не може да я произвежда сам и трябва да се набавя чрез храната или добавки.

Маслото от тиквени семки – истинска съкровищница на полезни хранителни вещества

Маслото от тиквени семки е богато на разнообразни полезни вещества, които имат благоприятен ефект върху здравето. Сред тези вещества се отличава линоленовата киселина – важна полиненаситена мастна киселина, принадлежаща към групата на омега-3 мастните киселини. Тя играе ключова роля в намаляването на възпалителните процеси в организма, подпомага здравето на сърдечно-съдовата система и спомага за поддържане на нормалната функция на простатата и уринарния тракт. Омега-3 мастните киселини също така подобряват когнитивните функции и здравето на нервната система.

В състава на маслото присъстват и други полезни мастни киселини като линоловата киселина: есенциална омега-6 мастна киселина, която подпомага здравето на кожата и косата, подпомага имунната функция и регулира възпалителните процеси в организма; а също и олеиновата киселина (омега-9) – мононенаситена мастна киселина, която подпомага здравето на сърцето, като намалява нивата на “лошия” LDL холестерол и увеличава нивата на “добрия” HDL холестерол.

Фитостеролите в маслото са съединения, които имат структура, подобна на холестерола и помагат за намаляване на нивата на холестерола в кръвта. Те също така имат противовъзпалителни свойства и подпомагат здравето на простатата.

Маслото от тиквени семки съдържа витамини като витамин Е (токофероли), който е мощен антиоксидант, и витамин К, който е важен за здравето на костите и кръвосъсирването. В него изобилстват и минерали като цинк, магнезий и желязо, които подпомагат имунната функция, метаболизма и общото здраве.

То е богато и на антиоксиданти, които предпазват клетките от оксидативен стрес и увреждания, намаляват риска от хронични състояния и подпомагат дълголетието.

Как действа

Простата и уринарен тракт

Маслото от тиквени семки оказва благоприятно влияние върху функцията на простатата и уринарния тракт благодарение на високото съдържание на фитостероли, които спомагат за намаляване на хипертрофията на простатата и облекчават симптомите на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Фитостеролите действат като естествени инхибитори на 5-алфа-редуктазата, ензим, който превръща тестостерона в дихидротестостерон (DHT), основен фактор за увеличаване на простатата. Това води до намаляване на размера на простатата и облекчаване на симптомите като често уриниране, нощно уриниране и слаба струя на урината.

Освен фитостеролите, маслото от тиквени семки съдържа и есенциални мастни киселини, като линоленова киселина, които имат противовъзпалителни свойства и подпомагат здравето на уринарния тракт. Тези мастни киселини спомагат за намаляване на възпаленията и инфекциите в уринарния тракт, което е особено важно за мъжете с хронични уринарни проблеми или предразположеност към инфекции на пикочния мехур.

Цинкът в маслото от тиквени семки играе ключова роля за здравето на простатата и уринарния тракт. Този минерал е от съществено значение за поддържане на нормалната функция на простатната жлеза и за производството на здрави сперматозоиди. Цинкът също така има антибактериални свойства, които помагат за предпазване от инфекции на уринарния тракт.

Флавоноидите и антиоксидантите в маслото от тиквени семки предпазват клетките на простатата и уринарния тракт от оксидативен стрес и увреждания, причинени от свободните радикали.

Линоленовата киселина подпомага производството и качеството на сперматозоидите. Омега-3 мастните киселини, като ALA, са важни за структурата и подвижността на сперматозоидите. Те подобряват мембранната течливост, което е от съществено значение за нормалното функциониране на сперматозоидите и успешното оплождане. Освен това, тези мастни киселини подобряват кръвообращението в гениталната област, което е важно за поддържането на здравето на тестисите и сперматогенезата.

Сърдечно-съдово здраве

Маслото от тиквени семки допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система чрез съдържанието на линоленова киселина, която подпомага поддържането на здравословни нива на холестерола и кръвното налягане. Омега-3 мастните киселини в маслото подобряват еластичността на кръвоносните съдове и намаляват възпаленията, което допринася за по-добра сърдечна функция и намалява риска от атеросклероза.

Черен дроб

Черният дроб също извлича ползи от маслото от тиквени семки благодарение на антиоксидантите, като витамин Е, и наличието на незаменими мастни киселини. Тези компоненти предпазват чернодробните клетки от оксидативен стрес и подпомагат детоксикацията. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали и намаляват възпаленията, което спомага за по-добра чернодробна функция и защита от увреждания.

Коса

Растежът на косата се благоприятства от маслото от тиквени семки чрез съдържанието на витамини и минерали като цинк и витамин А, които са от съществено значение за здравето на скалпа и космените фоликули. Цинкът подпомага регенерацията на тъканите и синтеза на протеини, включително кератин, основния структурен компонент на косата. Витамин А подпомага производството на себум, който овлажнява скалпа и поддържа космените фоликули здрави.

Допълнителни ползи

  • Здраве на очите

Антиоксидантите и противовъзпалителните свойства на линоленовата киселина в маслото от тиквени семки помагат за предпазване от възрастова макулна дегенерация и други очни заболявания.

  • Здраве на костите

Есенциалните мастни киселини в маслото от тиквени семки, включително линоленовата киселина, подпомагат поддържането на костната плътност и цялостното здраве на скелета, намалявайки риска от остеопороза.

  • Психично здраве и когнитивна функция

Омега-3 мастните киселини в маслото от тиквени семки подпомагат здравето на мозъка, като намаляват възпалението и оксидативния стрес в мозъчните клетки, което може да намали риска от невродегенеративни заболявания.

  • Атлетично представяне и възстановяване

За спортисти и физически активни хора, маслото от тиквени семки може да помогне за намаляване на мускулното възпаление и болезненост, като същевременно ускорява възстановяването след тренировка.

  • Адаптиране към стреса

Есенциалните мастни киселини в маслото от тиквени семки подпомагат адаптацията на организма към стреса, подпомагайки управлението на физически и емоционални стресови фактори.

Начин на употреба и дозировка: Препоръчва се прием от 1 – 2 капсули дневно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Pumpkin seed oil max (масло от тиквено семе) – за простатата, уринарния тракт, сърцето, черния дроб, 30 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top