Начало/За силен имунитет и против вируси/Витамин C + шипка с удължено освобождаване – антиоксидант, за силен имунитет, 30 таблетки

Витамин C + шипка с удължено освобождаване – антиоксидант, за силен имунитет, 30 таблетки

Out of stock

19.90 лв.

Изчерпан

Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Двойна доза витамин С с подобрено усвояване и действие през целия ден!

Високоефективен източник на витамин С с екстракт от шипка, богата на биофлавоноиди, които подсилват антиоксидантния ефект на витамин С и подпомагат усвояването му. Силен имунитет! Мощна антиоксидантна защита! Подобрено усвояване на желязо и синтез на колаген за съединителната тъкан!

Основни ползи от приема на Витамин C + шипка с удължено освобождаване (Vitamin C+Rose Hips SR)

  • Подобрява имунната система
  • Повишава производството и ефективността на лимфоцити и фагоцити, които помагат за защитата на тялото срещу инфекции.
  • Съкращава продължителността на боледуване при грип и настинка.
  • Помага за защита на ДНК от увреждане, причинено от свободни радикали и оксидативен стрес.
  • Редуцира оксидативния стрес в тялото, което може да намали възпалението и риска от хронични проблеми.

Съдържание в 1 капсула

Всяка капсула Витамин C + шипка с удължено освобождаване (Vitamin C+Rose Hips) съдържа: витамин С – 516 мг; екстракт от шипка – 30 мг.

Предимства на формулата на Витамин C + шипка с удължено освобождаване (Vitamin C+Rose Hips SR)

Удължена наличност на хранителни вещества

  • Формулите с удължено освобождаване доставят активната съставка бавно за продължителен период от време, осигурявайки по-постоянно ниво на витамин С в кръвния поток.
  • Осигурява ползи в рамките на целия ден, без да предизвиква еднократен скок в приема.

Подобрена ефикасност

  • Непрекъснатото освобождаване може да доведе до по-добро използване от тялото, тъй като осигурява стабилно снабдяване с хранителни вещества, което позволява по-ефективно усвояване.
  • Формулите с незабавно освобождаване могат да доведат до бързо повишаване на нивата на хранителни вещества, някои от които могат да бъдат екскретирани, преди да бъдат използвани ефективно от тялото.

Удобство

  • Изисква по-рядко дозиране в сравнение с формите с незабавно освобождаване.

Подобрена бионаличност

  • Витамин С се абсорбира по-ефективно, което води до по-добра обща бионаличност.
  • Продължителното освобождаване може да помогне за поддържане на по-равномерни нива, което позволява по-добро взаимодействие с други хранителни вещества и телесни процеси.

Как действа

Витамин С

Витамин С, или аскорбинова киселина, е жизненоважно хранително вещество, известно с многобройните си ползи за здравето и важни роли в тялото. Като водоразтворим витамин той се разтваря във вода и не се съхранява в тялото, което означава, че трябва да се набавя  редовно чрез храната или под формата на хранителни добавки.

  • Антиоксидантно действие

Една от основните функции на витамин С е ролята му на мощен антиоксидант. Той предпазва клетките от увреждане чрез неутрализиране на свободните радикали, които са нестабилни молекули, които могат да причинят оксидативен стрес и да допринесат за различни хронични заболявания. Чрез смекчаване на оксидативния стрес, витамин С помага за поддържане на цялостното клетъчно здраве и предотвратява увреждане на ДНК, протеини и липиди.

  • Имунна защита

Друго важно предимство на витамин С е способността му да засилва имунната система. Той поддържа различни клетъчни функции на имунната система, включително производството и функционирането на бели кръвни клетки като лимфоцити и фагоцити, които са от решаващо значение за защитата на тялото срещу инфекции. Витамин С също укрепва бариерната функция на кожата, осигурявайки допълнителен слой защита срещу патогени.

  • Синтез на колаген

Витамин С е решаващ за синтеза на колаген – структурен протеин, който е от съществено значение за здравето и възстановяването на кожата, хрущялите, сухожилията, връзките и кръвоносните съдове. Синтезът на колаген е критичен за поддържане на еластичността на кожата, намаляване на бръчките и насърчаване на заздравяването на рани.

  • Подобрено усвояване на желязо

Витамин С играе жизненоважна роля за подобряване на усвояването на нехемово желязо, което се намира в храните на растителна основа. Това е особено полезно за вегетарианци, вегани и хора, изложени на риск от желязодефицитна анемия. Като превръща желязото в по-лесно усвоима форма, витамин С помага за предотвратяване на анемия и свързаните с нея симптоми като умора и слабост.

  • Поддържа психичното здраве

В допълнение към своите антиоксидантни свойства, витамин С участва в синтеза на невротрансмитери като серотонин и норепинефрин, които са важни за мозъчната функция и регулирането на настроението. Тази роля в синтеза на невротрансмитери помага за поддържане на психичното здраве и поддържа когнитивната функция.

  • Регулира холестерола и кръвното налягане

Витамин С също допринася за здравето на сърдечно-съдовата система, като помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на LDL холестерола. Той действа като вазодилататор, отпуска кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв, което може да намали риска от хипертония и свързани сърдечно-съдови проблеми. Освен това антиоксидантното му действие предотвратява окисляването на LDL холестерола, ключов фактор за развитието на атеросклероза.

Екстракт от плодове на шипка

Шипките са богати на хранителни вещества, известни с високото си съдържание на витамини, минерали, антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, което ги прави мощна добавка за поддържане и подобряване на здравето. Една от техните забележителни характеристики е високата им концентрация на витамин С, която може да бъде до 50 пъти по-висока от тази в портокалите. Това богато съдържание на витамин С е от съществено значение за имунната подкрепа, синтеза на колаген, антиоксидантната защита и подобряването на усвояването на не-хемово желязо, което е особено полезно за хора с риск от желязодефицитна анемия.

  • Подобрява усвояването на витамин С

В допълнение към витамин С, шипките са пълни с биофлавоноиди, включително кверцетин, рутин и хесперидин. Тези съединения подобряват усвояването и ефективността на витамин С, като го предпазват от окисляване и повишават неговата бионаличност. Наличието на тези биофлавоноиди осигурява допълнителни антиоксидантни ползи, помагайки за защита на клетките от оксидативен стрес и намалявайки риска от хронични проблеми.

  • Богато съдържание на а витамин А, Е, полифеноли

Шипките също съдържат значително количество витамин А под формата на провитамин А каротеноиди, като бета-каротин, който тялото може да преобразува в активен витамин А. Този витамин поддържа зрението, имунната функция, здравето на кожата и клетъчната комуникация. Наред с витамин А, шипките са богати на витамин Е, мощен антиоксидант, който предпазва клетъчните мембрани от окислително увреждане и поддържа здравето на кожата и имунната функция.

Плодът е допълнително обогатен с разнообразие от каротеноиди, включително бета-каротин, ликопен, лутеин и зеаксантин, като всички те осигуряват силни антиоксидантни ползи и поддържат здравето на очите, предпазват от свързана с възрастта дегенерация на макулата и други очни състояния. Полифенолите като танини, флавоноиди и фенолни киселини допринасят за антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на шипките, като помагат за защита на клетките от увреждане и намаляване на възпалението.

  • Уникални противовъзпалителни съединения и фибри

Уникална характеристика на шипките е тяхното съдържание на галактолипиди, които се намират в семената и пулпата. Тези съединения имат мощни противовъзпалителни свойства, намаляват болката и подобряват функцията на ставите, особено при хора с остеоартрит. Освен това, шипките съдържат пектин, вид разтворими фибри, които поддържат здравето на храносмилането, като насърчават здравословните движения на червата и служат като пребиотик за хранене на полезните чревни бактерии.

Шипките също така осигуряват незаменими мастни киселини, включително линолова киселина и алфа-линоленова киселина, които поддържат здравето на кожата, противовъзпалителните процеси и цялостното клетъчно здраве. Танините, присъстващи в шипките, допринасят за техните стягащи свойства и допринасят за техните антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти.

  • Източник на важни минерали

Шипките са добър източник на основни минерали като калций, магнезий и калий. Калцият е важен за здравето на костите и функцията на мускулите, магнезият поддържа функцията на мускулите и нервите, както и производството на енергия, а калият е от съществено значение за поддържане на баланса на течностите, правилната мускулна функция и здравето на сърцето. Желязото, друг минерал, открит в шипките, допринася за образуването на червени кръвни клетки и транспортирането на кислород в тялото, докато цинкът играе решаваща роля в имунната функция, заздравяването на рани и синтеза на ДНК.

В какви случаи се препоръчва прием

  • При отслабен имунитет и често боледуване.
  • Като превенция по време на грипния сезон и в периодите с повишен риск от инфекции.
  • За насърчаване на общата антиоксидантна защита, особено при хората, изложени на високи нива на оксидативен стрес като пушачи или контактни със замърсена среда.
  • За подобряване на цялостното усвояване на хранителни вещества.
  • При признаци на стареене на кожата, прекомерно излагане на слънце, при излагане на замърсители от околната среда.
  • При остеоартрит или болки в ставите.
  • Хората с хипертония могат да се възползват от вазодилататорните ефекти на витамин С.
  • При високи нива на холестерол.
  • При анемия, проблеми с усвояването на желязо, хора на растителна диета.
  • При индивиди с възпаление, свързано с начина на живот, или възстановяващи се от наранявания.
  • При спортисти, хора с редовна интензивна физическа активност.

Допълнителни ползи от приема:

  • Спомага за подобряване синтеза на колаген, важен за съединителната тъкан.
  • Поддържа стегнатостта и еластичността на кожата, намалява увисването и образуването на бръчки.
  • Поддържа здрави венци, предотвратява кървенето.
  • Води до подобрено усвояване на нехемово желязо от растителни източници.
  • Помага за предотвратяване на анемия и умора, свързани с ниски нива на желязо.
  • Помага за предотвратяване на натрупването на плаки в артериите, намалявайки риска от атеросклероза.
  • Подпомага поддържането и възстановяването на хрущяла, важен за здравето и мобилността на ставите.
  • Играе роля в поддържането на костната минерална плътност, което може да предотврати остеопороза.
  • Помага за възстановяване на щети по кожата, причинени от ултравиолетови (UV) лъчи и замърсители от околната среда.
  • Намалява възпалението и болката, свързани с артрит.
  • Играе роля в синтеза на невротрансмитери като допамин и серотонин, които са от решаващо значение за регулирането на настроението.
  • Подобрява заздравяването на рани и възстановяването на увредена тъкан.
  • Намалява нивата на хистамин в тялото, осигурявайки облекчение от симптомите на алергия.
  • Подобрява здравето на очите, предотвратява образуването на катаракта и свързана с възрастта дегенерация на макулата.
  • Участва в производството на карнитин, помага за подобряване на цялостната метаболитна функция, подпомагайки регулирането на теглото.
  • Подпомага функцията на надбъбречните жлези, които са отговорни за освобождаването на хормони на стреса като кортизол.
  • Подпомага процеса на възстановяване след тренировка чрез намаляване на мускулните увреждания и оксидативния стрес.
  • Като поддържа метаболитните функции, може да помогне за подобряване на общите енергийни нива и издръжливост.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчва се прием от 1 таблетка дневно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Витамин C + шипка с удължено освобождаване – антиоксидант, за силен имунитет, 30 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top