Начало/За уринарния тракт/Ортосифон – за черния дроб, бъбреците, жлъчката, пикочните пътища, 90 таблетки

Ортосифон – за черния дроб, бъбреците, жлъчката, пикочните пътища, 90 таблетки

In Stock

17.40 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Супер продукт на Португалския бранд Naturmil! За здрав черен дроб, бъбреци, пикочна система и жлъчка! Подобрява уринарната функция! Елиминира от тялото токсините и излишните течности!

Основни ползи от приема на Ортосифон:

  • Поддържа нормалната функция на черния дроб и го защитава от оскидативен стрес.
  • Стимулира детоксикацията и жлъчната секреция.
  • Подпомага отделителната система, увеличава диурезата, като помага за елиминирането на токсини и течности.
  • Поддържа здравето на пикочните пътища, предпазва уринарния тракт от инфекции и възпаления.
  • Регулира нивата на пикочна киселина – полезен ефект при подагра и за намаляване на риска от бъбречни камъни.
  • Подобрява уринарната функция – стимулира редовното уриниране и подобрява изчистването на пикочните пътища.
  • Предотвратява задържането на течности, подпомага нормалния воден баланс.
  • Подобрява бъбречната функция – увеличава гломерулната филтрация и стимулира здравословното функциониране на бъбреците.
  • Алкализира урината, подпомага поддържането на нормален pH баланс.
  • Подобрява общото състояние на организма, поддържа енергийния баланс и намалява умората, свързана с токсично натоварване.

Съдържание на 1 таблетка:

Всяка таблетка Ортосифон (Orthosiphon) съдържа: Екстракт от листа на Ортосифон стаминеус (Orthosiphon stamineus 3:1) – 176 мг. Състав на 3 таблетки (максимална дневна доза) – 500 mg.

В какви случаи се препоръчва прием на Ортосифон:

  • Уринарни инфекции (цистит, пиелонефрит, уретрит)
  • Възпаления на пикочните пътища
  • Затруднено уриниране и задържане на течности
  • Подагра и натрупване на пикочна киселина
  • Уролитиаза (бъбречни камъни)
  • Хронични и остри чернодробни състояния
  • Затруднена детоксикация при повишено токсично натоварване
  • Отоци, свързани с бъбречни и чернодробни проблеми
  • Умора и отпадналост, свързани с натоварен черен дроб
  • Отоци при сърдечна недостатъчност
  • Хипертония, свързана със задържане на течности
  • Холелитиаза (жлъчни камъни)
  • Проблеми с жлъчния мехур (жлъчен застой, възпаление)
  • Нарушения на бъбречната филтрация
  • Проблеми с алкализирането на урината

Как действа

Ортосифонът (Orthosiphon stamineus), познат като “котешки мустачки” или “чай от Ява”, произхожда от тропическите региони на Югоизточна Азия, Индонезия и Австралия. Той вирее най-добре в тропически и субтропически климат, където се отглежда заради своите полезни за здравето свойства. В диворастяща форма се среща на островите Суматра, Ява и други части на Тихоокеанския регион, където се използва в традиционната медицина от векове. Ортосифонът е мощна билка, която подпомага функциите на черния дроб и пикочната система чрез комбинацията от антиоксидантни, диуретични и противовъзпалителни ефекти. Чрез стимулиране на детоксикацията, подобряване на уринарната функция и поддържане на здравето на пикочните пътища, тази добавка е идеален избор за хора, които искат да поддържат здравето на отделителната система и черния дроб по естествен начин.

  • Поддържане на чернодробната функция

Ортосифонът действа като стимулатор на чернодробната детоксикация. Активните съставки в растението като флавоноиди и фенолкарбонови киселини, подпомагат черния дроб в преработката и елиминирането на токсините, натрупани от алкохол, медикаменти или замърсявания. Флавоноидите действат като мощни антиоксиданти, предпазващи чернодробните клетки от оксидативен стрес и възпаления. Това е особено важно при хора, изложени на високо токсично натоварване, при които черният дроб е претоварен. Фенолкарбоновите киселини ускоряват регенерацията на чернодробните клетки и спомагат за възстановяване след увреждания.

  • Подпомага метаболизма на мазнините и детоксикацията

Ортосифонът играе ключова роля в метаболизма на мазнините в черния дроб, като стимулира производството на жлъчка и подобрява липидния обмен. Жлъчката не само подпомага разграждането на мазнини, но и спомага за изчистване на отпадъчните продукти от черния дроб. Този процес е от съществено значение за хора с натоварен черен дроб, подложен на прекомерна консумация на алкохол или токсични вещества, като предотвратява натрупването на мазнини и токсини в клетките.

  • Действие върху отделителната система

Ортосифонът е известен със своето мощно диуретично действие, което увеличава количеството на отделяната урина (диуреза) и подобрява бъбречната филтрация. Този ефект се дължи на високото съдържание на калиеви соли и тритерпенови сапонини, които активират бъбреците да филтрират по-голямо количество вода и да изхвърлят натрупаните токсини, сол и пикочна киселина. По този начин се предотвратява задържането на течности в организма и се намалява рискът от отоци, свързани със сърдечна и бъбречна недостатъчност.

Ортосифонът е особено ефективен при намаляване на подуването и отоците, тъй като стимулира изчистването на натрупаните течности. Това прави растението полезно при пациенти с хипертония, причинена от задържане на натрий и вода. Редовното отделяне на излишни течности подобрява сърдечната функция и кръвното налягане.

  • Подобряване на уринарната функция

Едно от основните действия на ортосифона е в уринарната система. Билката значително подобрява потока на урината, което намалява риска от задържане на течности и инфекции в пикочните пътища. Флавоноидите и сапонините в състава му не само стимулират уринирането, но и имат антибактериално и противовъзпалително действие, което предпазва уринарния тракт от инфекции като цистит и уретрит.

Флавоноидите действат, като инхибират растежа на грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, което намалява честотата на възпалителни състояния в уринарния тракт. Освен това, ортосифонът спомага за алкализиране на урината, което е важно за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците и пикочния мехур.

  • Здраве на пикочната система

Ортосифонът подпомага здравето на пикочната система, като регулира нивата на пикочната киселина, което е от ключово значение за пациенти с подагра или уролитиаза (бъбречни камъни). Калиевите соли, съдържащи се в растението, помагат за алкализиране на урината, което предотвратява образуването на кристали и камъни в бъбреците. Този ефект намалява риска от рецидивиращи камъни и подобрява общото здраве на пикочните пътища.

Ортосифонът също така укрепва бъбречната филтрация и стимулира по-доброто отделяне на отпадни продукти, като пикочната киселина. Това предотвратява натрупването на тези вещества, което води до по-добър контрол върху хронични състояния като подагра и бъбречни проблеми.

  • Модулация на възпалителния отговор

Ортосифонът има и значително противовъзпалително действие, благодарение на активните си съставки като фенолкарбоновите киселини и флавоноидите. Те действат като инхибитори на възпалителни медиатори като простагландини и цитокини, които участват в развитието на хронични възпалителни състояния на черния дроб и пикочните пътища. Този механизъм на действие е особено полезен за пациенти с хронични инфекции и възпалителни състояния.

  • Антиоксидантно действие и клетъчна защита

Флавоноидите в състава на ортосифона осигуряват мощна антиоксидантна защита, като неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от оксидативен стрес. Това е от особена важност за поддържането на здравето на черния дроб и бъбреците, които са подложени на значителен оксидативен стрес в случаи на хронични състояния, токсично натоварване и възпалителни процеси. Проучвания показват, че антиоксидантните свойства на ортосифона допринасят за възстановяване на увредени тъкани и за забавяне на стареенето на клетките.

  • Диуретично действие и регулиране на електролитния баланс

Диуретичният ефект на ортосифона не само увеличава количеството на отделената урина, но и балансира електролитния състав на организма. Калиевите соли в растението допринасят за регулиране на нивата на натрий и калий в организма, което е от съществено значение за предотвратяване на хипертония, свързана с задържане на течности. Това регулиране на електролитите е важен фактор за поддържане на здравето на сърдечно-съдовата система, както и за предотвратяване на отоци и задържане на вода, което често се среща при бъбречни и сърдечни проблеми.

  • Микробиологично действие и защита на пикочната система

В допълнение към противовъзпалителните си свойства, ортосифонът притежава и антимикробно действие, което предпазва уринарната система от бактериални инфекции. Водните екстракти от растението доказано инхибират растежа на патогенни бактерии като Escherichia coli и Staphylococcus aureus, които често причиняват уринарни инфекции. Това антимикробно действие подпомага за по-бързо възстановяване при инфекции на пикочните пътища и предотвратява рецидивите на състояния като цистит и уретрит.

Защо да изберете добавката Ортосифон

  • Натурален състав: съдържа чист екстракт от листа на ортосифон, познат с терапевтичните си свойства за поддържане на бъбречната и чернодробната функция.
  • Ефективна диуретична подкрепа: подобрява изхвърлянето на токсини и излишни течности.
  • Подходящ за продължителна употреба, поддържа нормалните функции на черния дроб и бъбреците без вредни странични ефекти.
  • Произведена от португалската компания Dietmed гаранция за ефективност, качество и чистота на съставките.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчителен прием: По 1 таблетка, 3 пъти дневно, след хранене, с 1-2 чаши вода.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ортосифон – за черния дроб, бъбреците, жлъчката, пикочните пътища, 90 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top