Начало/За уринарния тракт/Хвощ – за пикочните пътища, бъбреците, съединителната тъкан, 90 таблетки

Хвощ – за пикочните пътища, бъбреците, съединителната тъкан, 90 таблетки

In Stock

17.70 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Супер продукт на португалския бранд Naturmil! Мощен диуретик! Поддържа здравето на пикочните пътища, подпомага бъбречната функция, уринирането и детоксикацията.

Основни ползи от приема на Хвощ (Horsetail):

  • Поддържа нормалната функция на пикочните пътища и бъбреците.
  • Стимулира отделянето на урина и подпомага пречистването на организма от излишни течности и токсини.
  • Благодарение на диуретичните си свойства, хвощът е ефективен при борбата със задържането на вода в тялото, което може да бъде свързано с подуване на крайниците.
  • Стимулира бъбречната функция и подпомага елиминирането на токсини и отпадни продукти от метаболизма
  • Съдържа флавоноиди, които проявяват противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за облекчаване на възпаления в пикочните пътища или бъбреците.
  • Намалява риска от инфекции на пикочните пътища.
  • Осигурява антиоксидантна защита на клетките, като ги предпазва от увреждане, причинено от свободните радикали.
  • Ефективно средство при пречистване и детоксикация.

 

Състав в 1 таблетка:

Всяка таблетка Хвощ (Horsetail) съдържа 500 mg стебла и екстракт от стебла на хвощ (Equisetum arvense). Състав в 3 таблетки (максимална дневна доза) – 1500 мг.

В какви случаи се препоръчва прием на Хвощ (Horsetail)

  • Инфекции на пикочните пътища (цистит)

Хвощът подпомага пречистването на пикочните пътища и има диуретичен ефект, което помага за елиминирането на бактериите и токсините от организма, като намалява риска от инфекции на пикочните пътища.

  • Задържане на течности (едеми)

При хора, страдащи от задържане на течности, хвощът стимулира отделянето на излишната вода и подпомага регулирането на водно-солевия баланс.

  • Намалена бъбречна функция

Хвощът може да помогне за подобряване на бъбречната функция при хора с леки проблеми с бъбреците, като стимулира диурезата и пречистването на тялото от отпадни продукти.

  • Крехки нокти и косопад

Хвощът е богат на силиций, който е важен за здравината на косата и ноктите. При редовен прием, може да помогне за подобряване на състоянието на косата и ноктите, като ги прави по-здрави и устойчиви.

  • Подкрепа за ставите и костите

При хора с повишен риск от ставни проблеми или остеопороза хвощът подпомага регенерацията на съединителната тъкан и минерализацията на костите, като укрепва костната структура и ставите.

  • За детоксикация и пречистване на организма

Хвощът е отличен натурален диуретик и подпомага процесите на детоксикация в организма, като стимулира бъбречната функция и отделянето на токсини чрез урината.

Синергия на съставките

Съставките в Хвощ (Horsetail) работят в синергия за поддържане на здравето на пикочната система и бъбреците. Силицият укрепва съединителната тъкан на бъбреците, като същевременно поддържа еластичността на пикочните пътища и стимулира регенерацията на увредените клетки. Флавоноидите и фенолните киселини допълнително подсилват този ефект чрез намаляване на възпалителните процеси и предпазване на бъбречните клетки от увреждания. Сапонините осигуряват мощен диуретичен ефект, който подпомага изхвърлянето на отпадни продукти и намалява риска от задържане на течности, като същевременно подпомагат предотвратяването на уринарни инфекции.

Тази комбинация от съставки прави Хвощ / (Horsetail) изключително ефективен продукт за поддържане на нормалната функция на пикочната система и бъбреците, като същевременно предоставя допълнителни ползи за кожата, косата, ноктите и съединителната тъкан.

Механизъм на действие на съставките в Хвощ (Horsetail)

Хвощът (Equisetum arvense) е добре известен в медицинската ботаника със своите диуретични и детоксикиращи свойства, които го правят ефективен при подпомагане на пикочната система и бъбречната функция. Основните активни съставки в хвоща включват силиций, флавоноиди, фенолни киселини и сапонини, които действат синергично за подобряване на отделителната функция, пречистването на организма и поддържането на здравето на пикочните пътища и бъбреците. Механизмът на действие на всяка съставка е уникален, но всички те допринасят за общата регулация и подобряване на функцията на бъбреците и пикочната система.

  • Силиций (Si)

Силицият е основен минерал, който играе съществена роля в различни физиологични процеси, включително заздравяването на съединителната тъкан и укрепването на кръвоносните съдове. Той подпомага функцията на бъбреците и пикочните пътища чрез стимулиране на регенерацията на клетките в бъбреците и поддържане на здравината на бъбречния епител, като предотвратява загубата на еластичност на тъканите.

Силицият, като основен компонент на съединителната тъкан, спомага за поддържането на нормалната пропускливост на бъбречната гломерулна мембрана, което улеснява процеса на филтрация на урината и предотвратява задържането на токсини в бъбречните тъкани. Той също така участва в регулирането на калциевия метаболизъм, като подпомага калциевата екскреция през урината и предпазва от образуването на калциеви камъни в бъбреците.

Силицият не само подпомага отделителната система, но също така играе ключова роля в укрепването на кожата, косата и ноктите, като стимулира синтеза на колаген и кератин.

  • Флавоноиди

Флавоноидите в хвоща, като кверцетин и апигенин, имат доказани противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които са от изключително значение за поддържане на нормалната функция на пикочната система. Те действат като инхибитори на различни про-възпалителни ензими и медиатори, които участват в развитието на инфекции и възпалителни процеси в пикочните пътища.

Флавоноидите също така укрепват капилярите в бъбреците, намаляват пропускливостта на съдовете и подобряват циркулацията в бъбречната кора, което спомага за оптималното функциониране на гломерулната филтрация. Тези антиоксидантни съединения предпазват бъбречните клетки от увреждания, причинени от свободните радикали, които могат да доведат до бъбречна дисфункция.

Флавоноидите не само подпомагат здравето на пикочните пътища, но също така имат системен ефект върху кожата, косата и ноктите, предпазвайки клетките от оксидативен стрес и стимулирайки регенерацията на тъканите.

  • Фенолни киселини

Фенолните киселини, като кафеинова киселина и хлорогенова киселина, притежават силно антиоксидантно действие и допринасят за намаляване на възпалението и оксидативния стрес в бъбреците. Тези съединения инхибират активността на липидната пероксидация в бъбречните мембрани, което предотвратява уврежданията на клетъчната структура и подобрява функционалността на нефроните (основните функционални единици на бъбреците).

Фенолните киселини също така действат като естествени антимикробни агенти, които предотвратяват колонизацията на патогени в пикочните пътища, което намалява риска от уринарни инфекции. Тези вещества подпомагат пречистването на урината и намаляват натрупването на бактерии, което е от ключово значение при третиране на инфекции като цистит.

  • Сапонини

Сапонините, съдържащи се в хвоща, са важни диуретични съединения, които увеличават отделянето на урина, като същевременно подпомагат елиминирането на токсини и отпадни продукти от тялото. Те активират бъбречната функция, като стимулират водната екскреция чрез нефроните и по този начин предотвратяват задържането на течности и развитие на оток.

Сапонините също така имат противовъзпалителни свойства, като намаляват нивата на възпалителни цитокини и предотвратяват развитието на хронични възпаления в бъбреците и пикочните пътища. По този начин те не само подобряват диурезата, но също така предпазват от инфекции и възпалителни процеси, които могат да увредят отделителната система.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчва се прием от 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Хвощ – за пикочните пътища, бъбреците, съединителната тъкан, 90 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top