Начало/За добро кръвооросяване и концентрация/Ендолджик – за нервната и съдовата система в областта на главата, 30 таблетки

Ендолджик – за нервната и съдовата система в областта на главата, 30 таблетки

In Stock

25.20 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Топ продукт от Португалския производител Dietmed! Допринася за облекчаване на главоболието и мигрената! Подобрява кръвообращението в мозъка и регулира съдовия тонус! Намалява възпалителните процеси и предотвратява вазоспазмите! Защитава мозъчните клетки от оксидативен стрес. Предоставя цялостна подкрепа за нормализиране на нервната активност и подобряване на съдовото здраве.

Основни ползи от приема на Ендолджик (Endolgic)

  • Спомага за облекчаване на главоболие и мигрени, свързани с възпалителни процеси в нервната и съдовата система.
  • Намалява напрежението в главата чрез регулиране на съдовия тонус и подобряване на кръвообращението в мозъка.
  • Спомага за нормализиране на нервната активност, което намалява честотата и интензивността на главоболието.
  • Защитава мозъчните клетки от оксидативен стрес, свързан с хронични възпаления и главоболие.
  • Подпомага съдовата система в областта на главата и шията, като намалява риска от съдов спазъм, водещ до главоболие.
  • Подобрява умствената яснота и концентрацията, като облекчава симптомите на напрежение и умора в главата.
  • Поддържа нормалното кръвооросяване на мозъка, което е ключово за предотвратяване на моменти на слабост или замайване.
  • Намалява риска от рецидивиращи главоболия и мигрени, осигурявайки дълготрайна подкрепа за нервната и съдовата система.

Съдържание в 1 таблетка

Всяка таблетка Ендолджик (Endolgic) съдържа: Екстракт от Дяволски нокът (Harpagpohytum Procumbens) – 225 mg, от които 4% Харпагозид (9 mg); Екстракт от Бяла върба (Salix alba L) – 225 mg, от които 10% Салицин (22.5 mg); Екстракт от Босвелия (Boswellia serrata) – 225 mg, от които 65% Босвелична киселина (146.25 mg); Екстракт от Моминска вратига (Tanacetum parthenium) – 75 mg, от които 0.2% Партенолиди (0.15 mg); Витамин С (L-Аскорбинова киселина) – 40 mg.

2 таблетки са максималната дневна доза.

Синергия на съставките в Ендолджик (Endolgic)

Формулата на Ендолджик е внимателно разработена, за да осигури максимална подкрепа за нервната и съдовата система в областта на главата, като комбинира пет мощни активни съставки. Всяка съставка действа по специфичен механизъм за намаляване на възпалението, подобряване на кръвообращението и защита на нервните клетки, а като се допълват взаимно, осигуряват комплексен ефект. Тази синергия на съставките е ключова за постигането на трайни резултати при намаляване на симптомите на главоболие, мигрена и съдови спазми, като същевременно предоставя защита срещу хронични възпалителни процеси.

  • Подкрепа за нервната система в областта на главата

Нервната система е често подложена на стрес и възпалителни процеси, които могат да доведат до хронично напрежение и неврологични състояния като главоболие и мигрена. В този контекст, съставките на Ендолджик играят съществена роля в модулирането на тези процеси. Екстрактът от дяволски нокът, богат на харпагозиди, е мощен противовъзпалителен агент, който инхибира действието на възпалителните медиатори. Тези медиатори са основните виновници за възпалението в нервната тъкан, което води до повишена нервна възбудимост и болкови сигнали. Чрез намаляване на тяхната активност, харпагозидите намаляват нервната възбуда, предотвратяват болковите импулси и спомагат за възстановяване на нормалната функция на нервната система.

Екстрактът от бяла върба допълва това действие с присъщото си съдържание на салицин – предшественик на салициловата киселина, която инхибира циклооксигеназата (COX) – ключов ензим в производството на простагландини, които участват в възпалителните реакции и болковите импулси. Инхибирането на COX води до значително намаляване на производството на простагландини, което директно намалява интензивността на болката и възпалението в нервните окончания. По този начин бялата върба не само облекчава болковите симптоми, но също така предотвратява възпалителните процеси, които често водят до хронични главоболия и мигрени.

Моминската вратига, съдържаща партенолиди, добавя допълнителен елемент на защита за нервната система. Партенолидите инхибират освобождаването на серотонин и хистамин – невротрансмитери, които играят ключова роля в предизвикването на съдови спазми и мигренозни атаки. Чрез блокиране на тези медиатори, моминската вратига предотвратява съдовите реакции, които са основна причина за появата на мигрена. Това не само нормализира нервната активност, но и предотвратява по-нататъшни епизоди на главоболие, свързани с нервна свръхвъзбудимост и съдови аномалии.

Екстрактът от босвелия, който е богат на босвелични киселини, допълва този комплексен противовъзпалителен механизъм. Босвеличните киселини инхибират активността на 5-липоксигеназата – ензим, участващ в производството на възпалителни левкотриени, които играят роля в хроничното възпаление на нервната и съдовата система. Чрез намаляване на синтеза на левкотриени, босвелията облекчава възпалението в нервната тъкан, което допринася за понижаване на нервната възбудимост и редуцира риска от хронични неврологични състояния като мигрени и главоболие.

Витамин С, от друга страна, играе решаваща роля в защитата на нервните клетки от увреждания, причинени от оксидативен стрес – състояние, свързано с хронични възпалителни процеси в нервната система. Като мощен антиоксидант, витамин С неутрализира свободните радикали, които могат да увредят нервните клетки и да доведат до невродегенерация. Освен това, витамин С подпомага синтеза на колаген, който е важен за здравето на клетъчните мембрани и съдовите структури, като по този начин укрепва цялостната нервна система и осигурява дългосрочна защита срещу възпалителни състояния.

  • Нормализиране на съдовата система в областта на главата

Здравето на съдовата система в областта на главата е от изключително значение за предотвратяване на съдовите главоболия и мигренозните атаки, които често се предизвикват от вазоспазми и нарушено кръвообращение в мозъка. В този аспект, съставките на Ендолджик действат синергично, за да подобрят съдовия тонус, да нормализират кръвообращението и да предотвратят хроничните състояния, свързани с нарушено кръвоснабдяване.

Екстрактът от бяла върба, благодарение на съдържанието на салицин, действа не само като аналгетик, но и като съдов протектор. Салицинът има вазодилатиращо действие, което намалява вероятността от възникване на съдови спазми, като същевременно подобрява кръвния поток в мозъчните артерии. Това води до намаляване на съдовото напрежение и предотвратяване на мигренозни епизоди, причинени от нарушено кръвообращение и вазоконстрикция.

Моминската вратига допринася за нормализирането на съдовия тонус чрез предотвратяване на освобождаването на серотонин и хистамин – две съединения, които водят до свиване на кръвоносните съдове в мозъка и предизвикват мигрени. Чрез блокиране на тези съединения, партенолидите намаляват риска от вазоспазъм и подобряват кръвоснабдяването на мозъка, като същевременно намаляват интензивността на съдовите главоболия.

Екстрактът от босвелия също играе критична роля за поддържане на съдовото здраве, като предотвратява възпалителните процеси в съдовата стена. Босвеличните киселини блокират възпалителните левкотриени, които могат да причинят увреждания на съдовата тъкан и да доведат до хронични възпалителни състояния. Това действие защитава съдовите стени от възпаление и поддържа нормалното кръвообращение в областта на главата, предотвратявайки съдови увреждания и спазми.

Витамин С, от своя страна, не само действа като антиоксидант, но също така участва в синтеза на колаген – основен структурен компонент на съдовите стени. Колагенът осигурява здравината и еластичността на кръвоносните съдове, като същевременно предпазва от увреждания, причинени от оксидативен стрес. Това укрепва съдовата структура в областта на главата и намалява риска от съдови състояния, свързани с хронични възпалителни процеси и вазоспазми.

Чрез синергията на тези съставки, Ендолджик предоставя цялостна подкрепа за нормализиране на съдовата система в областта на главата, като предотвратява съдовите главоболия и подобрява кръвообращението в мозъка. Същевременно, продуктът защитава нервната система, намалява възпалителните процеси и предотвратява уврежданията, свързани с оксидативен стрес и хронични възпаления. Тази цялостна синергия осигурява ефективна защита срещу главоболие, мигрена и съдови нарушения, като същевременно укрепва както съдовата, така и нервната система в областта на главата.

При какви състояния се препоръчва приемът на Ендолджик (Endolgic)

  • Главоболие и мигрени, свързани с възпалителни процеси и съдови спазми.
  • Хронично напрежение в главата и шията, предизвикано от възпаление или стрес.
  • Мигренозни състояния, при които се наблюдава съдов спазъм и болка.
  • Възпалителни процеси в нервната система, свързани с напрежение в главата.
  • Защита срещу оксидативен стрес и намаляване на хроничната възпалителна активност в мозъка.
  • Съдови нарушения в областта на главата, свързани с намалено кръвообращение и вазоспазми.
  • Напрежение, дължащо се на нервно или физическо натоварване, което води до често главоболие или мигренозни състояния.
  • Хронични главоболия, причинени от съдови дисфункции и нарушения в кръвоснабдяването на мозъка.
  • Неврологични състояния, свързани с възпалителни процеси и оксидативен стрес, които предизвикват нервни увреждания и главоболие.
  • Предотвратяване на съдови усложнения в мозъчната циркулация, които могат да доведат до главоболие или мигренозни атаки.
  • Възстановяване след съдови инциденти, като мигренозни кризи или продължително главоболие, свързано със стрес и възпаление.

Как действат съставките на Ендолджик

  • Дяволски нокът

Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) е растение, произхождащо от южната част на Африка, наречено така заради специфичните му кукички, които приличат на нокти и се захващат за животинската козина. Известен е със своите силни противовъзпалителни и аналгетични свойства. Основните активни вещества в дяволския нокът са харпагозидите, които инхибират възпалителните медиатори. Тези вещества намаляват възпалителните процеси в нервната система и съдовете, като облекчават болката и напрежението в главата. Харпагозидите също така подпомагат за предотвратяване на хронични възпалителни процеси, свързани с главоболие и мигрена.

  • Бяла върба

Бяла върба (Salix alba) се използва още от времето на Хипократ за облекчаване на болката. Нейната кора е богата на салицин – естествен предшественик на салициловата киселина, от която по-късно е създаден аспиринът. Салицинът инхибира ензима циклооксигеназа (COX), отговорен за синтеза на провъзпалителни простагландини, които причиняват болка и възпаление. Това прави бялата върба ефективна при облекчаване на главоболие, особено свързано със съдови спазми и възпалителни процеси в мозъка.

  • Босвелия

Босвелия (Boswellia serrata) е смолисто дърво, чиито екстракти се използват в аюрведическата медицина за третиране на възпалителни състояния. Босвеличните киселини, които се съдържат в растението, блокират действието на 5-липоксигеназата – ензим, участващ в синтеза на възпалителни левкотриени. Това значително намалява хроничното възпаление в съдовата и нервната система, предотвратявайки вазоспазми и съдови главоболия. Босвелията също така защитава съдовата система от увреждания, като осигурява дългосрочна подкрепа за здравето на съдовете в областта на главата.

  • Моминска вратига

Моминска вратига (Tanacetum parthenium) е добре известно полезно растение, използвано в традиционната медицина за третиране на мигрени и главоболие. Основната активна съставка, партенолид, има способността да инхибира освобождаването на серотонин и хистамин – вещества, които предизвикват вазоспазми и съдовите главоболия. Освен това, партенолидите намаляват възпалителните реакции, свързани със свиването на кръвоносните съдове, като осигуряват облекчение при хронични мигрени.

  • Витамин С

Витамин С (L-аскорбинова киселина) е основен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, свързани с оксидативен стрес и хронични възпалителни процеси в мозъка и съдовата система. Той не само защитава клетките от увреждания, но и подпомага синтеза на колаген – основен компонент на съдовите стени. Това укрепва съдовете, предотвратява вазоконстрикцията и спомага за поддържането на нормалния кръвоток в областта на главата, намалявайки риска от съдови увреждания и главоболия.

Начин на употреба и дозировка

Препоръчителна дневна доза: по 1 таблетка 2 пъти дневно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ендолджик – за нервната и съдовата система в областта на главата, 30 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top