Начало/За ставите/Инфламил – за гърлото, дихателните пътища, ставите, мускулите, 60 таблетки

Инфламил – за гърлото, дихателните пътища, ставите, мускулите, 60 таблетки

In Stock

26.20 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

Топ продукт на Португалския производител Dietmed! Мощна подкрепа срещу възпаления в горните дихателни пътища! При настинки и сезонни вируси! При болки и дискомфорт в мускулите и ставите. 

Инфламил е комплексна формула, която осигурява надеждна подкрепа при възпаления и болки в дихателната система, мускулите и ставите. Благодарение на мощни природни съставки като бяла върба, котешки нокът, ехинацея и хрущял от акула, продуктът ефективно намалява възпалението, облекчава дискомфорта и укрепва имунната система.

Основни ползи от приема на Инфламил (Inflamil):

  • Спомага за изчистване и успокояване на дихателните пътища, като облекчава възпаления на синусите, гърлото и бронхите.
  • Подпомага намаляването на болки и възпаления, свързани с дихателни инфекции като тонзилит, ларингит, фарингит, синузит и бронхит.
  • Допринася за облекчаване симптомите на настинки и грип, като стимулира имунния отговор.
  • Спомага за намаляване на дискомфорта в мускулите и ставите при сезонни вируси и настинки.
  • Облекчава болките в мускулите и ставите, предизвикани от възпалителни състояния като артрит, тендинит и артроза.
  • Намалява възпалителните процеси в тялото и понижава риска от хронични възпаления.
  • Подобрява подвижността на ставите и намалява сковаността, особено при физически травми или интензивни физически натоварвания.
  • Ускорява възстановяването на мускулите след травми и напрежение, като премахва мускулната умора и схващания.
  • Укрепва имунната система,
  • Осигурява антиоксидантна защита, като предпазва клетките от оксидативен стрес и подпомага тяхната регенерация.
  • Може да има благоприятно действие при невралгии
  • Може да има благоприятно действие при подагра

Съдържание в 1 таблетка:

Всяка таблетка Инфламил (Inflamil) съдържа: Бромелаин – 40 mg, Хрущял от акула – 50 mg, Екстракт от Ехинацея пурпурея – 100 mg, Екстракт от кора на Бяла върба – 150 mg, Екстракт от цвят на Блатен тъжник – 40 mg, Екстракт от кора на Котешки нокът – 80 mg

Синергия на съставките

Формулата на Инфламил е внимателно създадена с цел максимално ефективна подкрепа на дихателната система, ставите, мускулите и имунната защита, благодарение на комбинацията от 6 активни съставки с доказани терапевтични свойства. Всяка съставка допълва действието на останалите, като създава мощен синергичен ефект за постигане на многостранна подкрепа на организма.

  • Противовъзпалителен и аналгетичен ефект

Екстрактите от бяла върба, котешки нокът и блатен тъжник имат мощни противовъзпалителни и аналгетични свойства. Бялата върба (Salix alba), известна със съдържанието на салицин, инхибира активността на циклооксигеназата (COX), намалявайки синтеза на провъзпалителни простагландини. Това води до намаляване на възпалителните процеси, свързани с мускулите и ставите, и значително облекчаване на болката. Котешкият нокът (Uncaria tomentosa) има имуномодулиращо и противовъзпалително действие, което засилва този ефект, като потиска възпалителните медиатори като TNF-α и IL-1β. Блатният тъжник (Filipendula ulmaria) допълва тези действия с богатото си съдържание на флавоноиди и салицилати, които намаляват болката и възпалението, особено в ставите.

  • За облекчаване на мускулния и ставния дискомфорт

Бромелаинът, ензим с противовъзпалителни свойства, съчетан с хрущял от акула, осигурява мощна подкрепа за регенерацията на хрущялите и мускулите. Бромелаинът (екстракт от ананас) разгражда протеиновите молекули в областта на възпалението, като улеснява намаляването на отоците и подобрява притока на кръв към възпалените тъкани. Хрущялът от акула е богат на хондроитин сулфат, който подпомага регенерацията на хрущялната тъкан и защитава ставите от дегенеративни процеси. Тази синергия ускорява възстановяването на мускулите и ставите при възпалителни състояния и физически травми.

  • Подкрепа за дихателната система (горни дихателни пътища)

Противовъзпалителните съставки като котешки нокът и блатен тъжник допринасят за облекчаване на възпаленията в горната част на дихателната система. При инфекции или възпаления на синусите, гърлото или бронхите, тези съставки помагат за намаляване на отока и възпалителните реакции, което подобрява дишането и намалява риска от усложнения. Възстановяването на дихателната функция е съществено за намаляване на дискомфорта и за подобряване на качеството на живот при хора с хронични възпалителни състояния на дихателните пътища.

  • Имуностимулиращ ефект

Ехинацеята и котешкият нокът работят съвместно за засилване на имунния отговор на организма. Ехинацеята (Echinacea purpurea) стимулира активността на фагоцитите и увеличава продукцията на цитокини като IL-2, които играят ключова роля в активирането на Т-клетките. Котешкият нокът допълнително потиска прекомерните възпалителни реакции и стимулира производството на бели кръвни клетки, които защитават организма от вирусни и бактериални инфекции. Тази комбинация подпомага възстановяването след инфекции и намалява риска от усложнения, особено при пациенти с отслабена имунна система.

  • Антиоксидантна защита и регенерация на тъканите

Формулата на Инфламил осигурява мощна антиоксидантна защита, която предотвратява увреждането на клетките от свободни радикали. Съставките като блатен тъжник и ехинацея съдържат флавоноиди и други антиоксиданти, които неутрализират оксидативния стрес и подпомагат възстановяването на увредените тъкани. Антиоксидантната защита е особено важна при хронични възпалителни състояния, където оксидативният стрес може да доведе до прогресивно увреждане на тъканите.

В какви случаи се препоръчва прием

  • При възпалителни процеси в дихателната система

Подпомага облекчаването на възпаления на горните дихателни пътища като синузит, фарингит, тонзилит, ларингит и бронхит. Намалява отока в дихателните пътища, облекчава дишането и намалява риска от усложнения.

  • При ставни възпаления и болки

Помага при възпалителни ставни състояния като ревматоиден артрит, остеоартрит, артроза и тендинит. Облекчава болката и сковаността, като подпомага възстановяването на подвижността на ставите.

  • При мускулни болки

При мускулни възпаления, мускулни схващания или разтежения, които възникват след физическо натоварване, спортни травми или хронично напрежение. При дискормфорт в мускулите и ставите, причинен от настинка или сезонни вируси.

  • При общи възпалителни състояния в тялото

Продуктът е подходящ за облекчаване на болка и възпаление, свързани с различни системни възпалителни състояния.

  • При хронични болки и възпаления в ставите и мускулите

Подходящ е за хора с хронични проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат, които търсят дългосрочно облекчение от болката и възпалението в мускулите и ставите.

  • При хронична умора и слаб имунитет, свързана с възпалителни състояния

Инфламил помага за облекчаване на общия дискомфорт и умора, свързана с хронични възпалителни процеси, като същевременно подкрепя имунната система.

  • За профилактика на възпалителни състояния

Продуктът може да се използва превантивно за намаляване на риска от развитие на хронични възпалителни състояния в ставите и мускулите, особено при хора с повишен риск.

Как действат съставките

  • Екстракт от кора на Бяла върба (Salix alba)

Бялата върба е едно от най-старите растения, използвани в традиционната медицина заради своите противовъзпалителни и аналгетични свойства. Основният активен компонент, салицин, е натурален предшественик на ацетилсалициловата киселина (аспирин), която инхибира циклооксигеназата (COX-1 и COX-2). Това води до намалена продукция на простагландини, които са ключови медиатори на възпалението и болката.

Салицинът се превръща в салицилова киселина в организма, която има антипролиферативни ефекти върху възпалителните клетки. Изследвания показват, че екстрактът от кора на бяла върба може също да модулира апоптозата на макрофаги и активността на неутрофилите в местата на възпаление, като по този начин облекчава симптомите на хронични възпалителни състояния, включително остеоартрит и ревматоиден артрит.

  • Екстракт от кора на Котешки нокът (Uncaria tomentosa)

Котешкият нокът е растение, което съдържа богат набор от биоактивни съединения като оксиндолови алкалоиди, които имат доказано имуномодулиращо действие. Активирането на имунните клетки като макрофагите и лимфоцитите води до подобрена фагоцитоза и засилено производство на антитела, което подобрява имунната защита на организма.

Освен имуностимулиращите свойства, котешкият нокът има силно противовъзпалително действие чрез инхибиране на провъзпалителни цитокини като TNF-α и IL-1β. Също така, той инхибира активността на NF-κB, което води до намаляване на възпалителните реакции в ставите и дихателните пътища. Доказано е, че котешкият нокът е ефективен при пациенти с артрит, като намалява болката и отока.

  • Хрущял от акула

Хрущялът от акула е източник на хондроитин сулфат, който е важен за здравето на съединителната тъкан и ставния хрущял. Хондроитин сулфатът е мукополизахарид, който поддържа структурата на хрущяла и допринася за неговата регенерация чрез инхибиране на ензимите, които разрушават хрущяла (като металопротеиназите).

Проучванията показват, че хондроитинът намалява възпалението в ставите, като потиска синтеза на простагландини и интерлевкини, които са основни медиатори на възпалението. Освен това, хондроитин сулфатът подобрява синтеза на колаген и протеогликани в ставите, което спомага за възстановяване на хрущялната тъкан при дегенеративни ставни състояния като остеоартрит.

  • Бромелаин (1600 GDU/g)

Бромелаинът е ензим, извлечен от ананас, който има доказано противовъзпалително, антиедематозно и имуномодулиращо действие. Той разгражда фибриноген и други протеинови субстрати, които се натрупват в местата на възпаление и травма. Този процес намалява отока и подобрява циркулацията, което ускорява възстановяването на увредените тъкани.

Изследвания показват, че бромелаинът може да инхибира активността на провъзпалителни цитокини като IL-1 и TNF-α, както и да модулира синтеза на простагландини. Тези ефекти го правят ефективен при третиране на възпалителни състояния като артрит, както и при посттравматично възпаление на мускулите. Освен това, бромелаинът има благоприятно действие върху дихателната система, като улеснява изчистването на дихателните пътища и намалява задържането на секрети.

  • Екстракт от цвят на Блатен тъжник (Filipendula ulmaria)

Блатният тъжник е растение с дълга история като помощник в третирането на възпаления и болки, като основният му ефект се дължи на салицилатите, които действат като натурален аналгетик и противовъзпалително средство. Салицилатите инхибират циклооксигеназата (COX) и по този начин намаляват синтеза на простагландини – ключови молекули в развитието на възпалението.

Освен салицилатите, блатният тъжник съдържа флавоноиди като кверцетин и кемпферол, които притежават мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Те помагат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в ставите и мускулите, като по този начин подпомагат възстановяването на тъканите и предотвратяват дълготрайни увреждания.

  • Екстракт от корен на Ехинацея пурпурея (Echinacea purpurea)

Ехинацеята е растение, което има доказано имуностимулиращо и противовъзпалително действие. Основните активни вещества, като алкиламидите и фенолните съединения, стимулират производството на цитокини и увеличават активността на имунните клетки като макрофаги и неутрофили. Това води до засилена фагоцитоза и елиминиране на патогените.

Ехинацеята също така модулира възпалителния отговор, като инхибира синтеза на провъзпалителни молекули като TNF-α и IL-1. Проучвания показват, че ехинацеята е ефективна при профилактика на инфекции на горните дихателни пътища и при хронични възпалителни състояния на ставите и мускулите. Тя подпомага регенерацията на тъканите и ускорява възстановяването след физическо натоварване или инфекция.

Начин на употреба и дозировка

Препоръчителна дневна доза: за възрастни по 2 таблетки 4 пъти на ден през 6 часа. За деца над 12 год. – по 1 таблетка 3 пъти на ден през 8 часа.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Инфламил – за гърлото, дихателните пътища, ставите, мускулите, 60 таблетки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top