Начало/За кръвната захар/Диетформ ПИК – за здравословно тегло и баланс на кръвната захар, 30 веган капсули

Диетформ ПИК – за здравословно тегло и баланс на кръвната захар, 30 веган капсули

In Stock

58.90 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

ТОП продукт от Португалския производител Dietmed! Хит в Португалия и Испания! Считан за натурална алтернатива (със сходно действие) на популярния продукт за контрол на кръвната захар – Оземпик.

Здравословно отслабване без риск за здравето с комбинирано действие от:

  • Контрол на кръвната захар и инсулиновата активност!
  • Оптимизиране на въглехидратния и мастния метаболизъм!
  • Регулиране на апетита и намаляване на глада за сладко!
  • Активен детокс и подобрено храносмилане!

Уникалната патентована съставка REDUCOSE™, съчетана с мощни съставки като берберин, артишок и хром, действат в синергия, за да блокират усвояването на захари, да оптимизират метаболизма и да намалят желанието за сладки храни. Резултатът? По-добър контрол върху апетита, стабилни нива на кръвната захар и ефективно управление на теглото.

Основни ползи от приема на Диетформ ПИК (Dietform PIC)

  • Поддържа стабилни нива на кръвната захар, като намалява абсорбцията на въглехидрати в червата, което предотвратява рязкото повишаване на кръвната захар след хранене.
  • Намалява покачването на кръвната захар след консумация на въглехидрати, което спомага за поддържане на енергийния баланс през целия ден.
  • Подпомага инсулиновата чувствителност, благодарение на активната съставка берберин, което подобрява управлението на кръвната захар.
  • Подпомага здравословното отслабване чрез регулиране на мастния и въглехидратния метаболизъм, като стимулира изгарянето на мазнини.
  • Регулира апетита и намалява желанието за сладки храни, благодарение на хрома, който контролира нивата на инсулин и апетита.
  • Допринася за поддържането на нормално телесно тегло, като предотвратява натрупването на излишни мазнини.
  • Стимулира метаболизма на липидите и въглехидратите, което подпомага ефективното разграждане на мазнини и осигурява енергия.
  • Подобрява усвояването на хранителни вещества, което поддържа здравословен баланс на енергийните нива и оптимално функциониране на организма.
  • Намалява риска от развитие на метаболитни проблеми като инсулинова резистентност и нарушения в обмяната на веществата.
  • Подобрява функцията на черния дроб, като стимулира разграждането на мазнини и токсини чрез активното действие на артишока.
  • Подпомага детоксикацията на организма, като спомага за пречистването на черния дроб и елиминирането на отпадни вещества.
  • Предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб, като подпомага нормалната му функция и стимулира метаболизма.
  • Поддържа здравословен енергиен баланс през целия ден, като осигурява на тялото необходимите хранителни вещества и подобрява храносмилането.
  • Намалява умората и чувството за изтощение, благодарение на подобреното усвояване на нутриенти и стабилизирането на кръвната захар.
  • Подпомага добрия контрол върху нивата на холестерола и триглицеридите, като насърчава здравословен липиден профил.

Съдържание в 1 веган капсула:

Всяка капсула Диетформ ПИК съдържа: Екстракт от корени на куркуминово дърво (Berberis aristrata) – 250 mg, съдържащ берберин; Патентована съставка REDUCOSE™ (екстракт от листа на Бяла черница (Morus alba)) – 100 mg; Екстракт от Артишок (Cynara scolymus) – 100 mg, от които 5% цинарин; Холин (Холин битартрат) – 41.25 mg; Хром (Хром хлорид) – 20 µg.

2 капсули са максималната дневна доза.

При какви състояния се препоръчва приемът на Диетформ ПИК (Dietform PIC):

  • При проблеми с теглото и желаещи да подпомогнат отслабването си.
  • При нужда от стабилизиране на нивата на кръвната захар след хранене.
  • При метаболитни нарушения, свързани с инсулинова резистентност или нарушен липиден метаболизъм.
  • При хора с желание да подобрят функциите на черния дроб и храносмилателната система.
  • За хора, стремящи се да намалят апетита за сладки храни и да регулират инсулиновата активност.
  • Благоприятно действие при диабет тип 2

Синергия и действие на съставките

  • Контрол на кръвната захар

Основната цел на Диетформ ПИК е да поддържа стабилни нива на кръвната захар, като това се постига чрез синергията на няколко ключови съставки. Берберин, активното вещество, извлечено от корените на куркуминовото дърво (Berberis aristata), е добре познат със своето мощно влияние върху глюкозния метаболизъм. Берберинът активира АМР-киназата, ензим, който играе критична роля в регулацията на енергийните процеси в клетките. Това действие води до подобряване на инсулиновата чувствителност, като улеснява клетките да използват по-ефективно глюкозата за енергия. Берберинът също така намалява производството на глюкоза в черния дроб, което директно подпомага поддържането на стабилни нива на кръвната захар.

REDUCOSE™, патентован, клинично тестван екстракт от листа на бяла черница (Morus alba), допълва ефекта на берберина, като блокира разграждането на сложните въглехидрати в храносмилателния тракт. Това ограничава абсорбцията на глюкоза в кръвта и намалява рязкото покачване на кръвната захар след прием на въглехидратни храни. Чрез понижаване на пиковете в кръвната захар след хранене, REDUCOSE™ спомага за намаляване на нуждата от големи количества инсулин и подобрява дългосрочния контрол на глюкозата.

Хромът също играе важна роля в контрола на кръвната захар, като подпомага действието на инсулина. Този микроелемент улеснява транспортирането на глюкоза в клетките, като подобрява инсулиновата ефективност и намалява нуждата от прекомерна секреция на инсулин. По този начин, хромът допринася за по-стабилни нива на глюкоза в кръвта и помага за предотвратяване на инсулиновата резистентност.

  • Подобряване на метаболизма и метаболитния контрол

Ефективното управление на въглехидратния и мастния метаболизъм е основен фактор за цялостния контрол върху теглото и нивата на енергия. Берберинът отново се откроява със своето силно влияние върху метаболизма. Той не само подобрява инсулиновата чувствителност, но също така активира АМР-киназата, която насърчава разграждането на мастните киселини и предотвратява натрупването на излишни мазнини в организма. Това означава, че берберинът играе роля в ограничаването на мастните отлагания и насърчава тяхното използване като източник на енергия.

Допълнителен метаболитен ефект идва от екстракта от артишок (Cynara scolymus), който стимулира производството на жлъчка – ключов елемент за храносмилането и разграждането на мазнините. Активното съединение в артишока – цинарин – улеснява метаболизирането на мазнините в черния дроб и подобрява липидния профил, като намалява нивата на лошия холестерол (LDL) и триглицеридите. Това води до по-добро управление на мастния метаболизъм и по-здравословен енергиен баланс.

Холинът, като жизненоважен елемент за чернодробната функция и метаболизма на мазнините, също допринася за поддържане на нормалния липиден профил. Той спомага за разграждането на липидите в черния дроб и предотвратява натрупването на мазнини в този важен орган. Резултатът е по-добър метаболитен контрол и по-нисък риск от развитие на стеатоза.

  • Подкрепа при отслабване

Здравословното отслабване често е свързано с комбинация от контрол на кръвната захар, метаболитни процеси и регулиране на апетита. Диетформ ПИК подпомага тези процеси чрез редуциране на апетита и особено желанието за сладки храни, което се дължи на синергичното действие на хрома и берберина. Тези съставки подпомагат стабилните нива на кръвната захар, което намалява резките скокове и спадове в нивата на енергия, които обикновено водят до повишен глад за въглехидрати.

REDUCOSE™, с действието си върху блокирането на абсорбцията на захари, допринася за по-нисък калориен прием след хранене, като ограничава количеството въглехидрати, което тялото усвоява. Това помага да се избегнат излишни калории, които биха се складирали като мазнини. В комбинация с ефектите на артишока върху разграждането на мазнините, продуктът действа като мощен съюзник в борбата с излишните килограми.

От друга страна, холинът играе съществена роля в регулирането на мастния метаболизъм и подпомага изгарянето на натрупаните мазнини. Чрез насърчаване на ефективното разграждане на липидите в черния дроб, той не само подпомага отслабването, но и допринася за по-добро общо здраве.

  • По-добро храносмилане, подкрепа за черния дроб и детоксикацията

Артишокът е добре познат със своите ползи за черния дроб и храносмилането. Цинаринът, който се съдържа в екстракта от артишок, стимулира секрецията на жлъчка, което улеснява разграждането на мазнините и тяхното ефективно усвояване в храносмилателната система. Подобряването на храносмилането води до по-добро усвояване на хранителните вещества, което от своя страна осигурява на тялото стабилен енергиен поток и намалява риска от проблеми като подуване и тежест след хранене.

Холинът е основен елемент в поддържането на нормалната функция на черния дроб, като подпомага детоксикацията и разграждането на мазнините. Той помага за предотвратяване на мастните натрупвания в черния дроб и допринася за по-добра чернодробна функция, което е важно за пречистването на организма от токсини и вредни вещества.

Комбинираното действие на артишока и холина осигурява ефективна подкрепа за черния дроб, като подобрява неговата функция и улеснява процесите на детоксикация. Това води до цялостно по-добро здраве и повишена енергия, като същевременно поддържа тялото в оптимален баланс и спомага за поддържане на здравословно тегло.

Повече за съставките в продукта

  • REDUCOSE™ – Патентован екстракт от бяла черница (Morus alba)

REDUCOSE™* е патентован, стандартизиран екстракт от листа на бяла черница (Morus alba), който има доказано действие върху намаляването на абсорбцията на въглехидрати в храносмилателния тракт. Основната активна съставка на REDUCOSE™ блокира активността на алфа-глюкозидазата – ензим, който разгражда сложните въглехидрати до прости захари в червата. Този процес забавя усвояването на глюкозата в кръвния поток, което води до избягване на рязкото покачване на кръвната захар след хранене.

Клиничните изследвания потвърждават, че REDUCOSE™ може да намали пиковете на кръвната захар с до 40% след консумация на въглехидрати. Освен това, намалява и постпрандиалната (следхранителна) инсулинова секреция, което спомага за дългосрочно управление на кръвната захар и предотвратяване на инсулиновата резистентност. Въздействието му върху абсорбцията на въглехидрати също така допринася за по-нисък калориен прием и подкрепя усилията за контрол на теглото.

*REDUCOSE™ е разработен и патентован от Phynova Group Limited – реномирана британска биотехнологична компания, специализирана в създаването на природни продукти с клинично доказана ефикасност. Технологията зад REDUCOSE™ е патентована с номера WO2008/003957 и EP2055943, като формулата е одобрена за употреба в различни хранителни добавки за управление на кръвната захар.

  • Берберин – Екстракт от куркуминово дърво (Berberis aristata)

Берберинът е биоактивно съединение, извлечено от корените на растението куркуминово дърво (Berberis aristata), което е използвано в традиционната китайска и аюрведична медицина при различни метаболитни и възпалителни състояния. Основното му действие е свързано с подобряване на метаболизма на глюкозата и липидите.

Берберинът активира ензима АМР-киназа, известен като „метаболитен регулатор“, който играе ключова роля в контрола на клетъчната енергия. Стимулирането на АМР-киназата води до повишено разграждане на мазнини и намалено производство на глюкоза в черния дроб. Клинични изследвания показват, че берберинът може да намали нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2, като неговият ефект е сравним с този на метформин – един от най-предписваните медикаменти за управление на кръвната захар.

Проучванията също така показват, че берберинът намалява нивата на общия холестерол, триглицеридите и LDL-холестерола, като същевременно увеличава нивата на добрия HDL-холестерол. Тези ефекти правят берберина ценен компонент не само за управление на кръвната захар, но и за цялостното метаболитно здраве.

Берберинът е обект на множество клинични проучвания, включително изследвания, публикувани в Metabolism: Clinical and Experimental и Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, които потвърждават ефективността му при намаляване на нивата на кръвната захар и подобряване на липидния профил.

  • Екстракт от артишок (Cynara scolymus) – 5% цинарин

Артишокът е растение, което е добре известно със своите ползи за здравето на черния дроб и храносмилателната система. Основната активна съставка в артишока е цинарин, който стимулира секрецията на жлъчка – основен процес за разграждането на мазнините. Увеличаването на жлъчната секреция подпомага храносмилането на мазнините, което подобрява цялостното усвояване на хранителните вещества и предотвратява тежестта и подуването след хранене.

Цинаринът също така играе важна роля в защитата на чернодробните клетки от увреждания и подпомага детоксикацията на организма. Проучвания показват, че екстрактът от артишок може да подобри нивата на чернодробните ензими, което е индикатор за по-добро функциониране на черния дроб. Също така артишокът има антиоксидантни свойства, които защитават клетките от увреждания, причинени от свободните радикали.

Изследвания, публикувани в Phytotherapy Research и Journal of Biological Sciences, показват, че артишокът е ефективен за подобряване на храносмилането, намаляване на нивата на лошия холестерол и подкрепа на чернодробната функция.

  • Холин (Холин битартрат)

Холинът е важен микроелемент, който играе ключова роля в метаболизма на мазнините и нормалната чернодробна функция. Той е необходим за производството на фосфолипиди, които изграждат клетъчните мембрани, и за синтеза на ацетилхолин – невротрансмитер, който подпомага нервната система. Основната роля на холина в контекста на Диетформ ПИК е свързана с разграждането на мазнините и предотвратяването на тяхното натрупване в черния дроб.

Недостатъчният прием на холин може да доведе до стеатоза, тъй като той е отговорен за транспортирането на мазнините извън черния дроб. Чрез подкрепата на липидния метаболизъм, холинът предотвратява този процес и подпомага чернодробната детоксикация.

  • Хром (Хром хлорид)

Хромът е есенциален минерал, който участва в регулацията на кръвната захар чрез подобряване на инсулиновата чувствителност. Той е част от глюкозо-толерантния фактор (GTF), който подпомага инсулина в транспортирането на глюкоза в клетките, където тя се използва за енергия. Подобряването на инсулиновата чувствителност не само помага за поддържане на стабилни нива на кръвната захар, но също така намалява желанието за въглехидрати и по този начин спомага за контрол на апетита.

Клиничните изследвания показват, че приемът на хром може да намали инсулиновата резистентност и да подобри гликемичния контрол, особено при хора с диабет тип 2 и метаболитен синдром.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчителна дневна доза: по 1 капсула 2 пъти дневно, по време на две от основните хранения.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Диетформ ПИК – за здравословно тегло и баланс на кръвната захар, 30 веган капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top