Начало/За сърцето и баланс на холестерола/Циназин Детокс – за черния дроб и жлъчката, 60 капсули

Циназин Детокс – за черния дроб и жлъчката, 60 капсули

In Stock

30.95 лв.

Количество:
Безплатна доставка при поръчка над 39,89 лв.

ТОП продукт на Португалския проиводител Dietmed! Пречистване на организма от шлаки и токсини! По-добър метаболизъм! Подкрепа за чернодробната и храносмилателна функция! За здраво сърце, повече енергия и нормално тегло!

Черният дроб е “центърът“ за пречистване на тялото – той денонощно филтрира и елиминира токсините, но и подпомага храносмилането, регулира важни метаболитни процеси. За съжаление в днешния свят, натоварен с вредни вещества от околната среда, храни, вредни напитки и медикаменти, черният дроб и жлъчката са подложени на повишено токсично натоварване и функциите им са затруднени. Това може да доведе до проблеми като подуване, умора, нарушено храносмилане на мазнини и затруднен контрол на теглото.

Циназин Детокс е създаден, именно за да осигури надеждна подкрепа за черния дроб и жлъчката. Със своята комбинация от артишок, бял трън, глухарче и броколи продуктът не само подобрява храносмилането, но също така подпомага липидния метаболизъм и поддържа сърдечното здраве, като регулира холестерола и триглицеридите.

Основни ползи от приема на Циназин Детокс (Cynasine Detox)

  • Поддържа нормалната функция на черния дроб и жлъчката – подпомага производството на жлъчка и подобрява способността на черния дроб да филтрира и елиминира токсините.
  • Подобрява храносмилането – стимулира разграждането на мазнините и облекчава симптомите на подуване и тежест след хранене.
  • Подпомага детоксикацията на организма – активира естествените процеси на пречистване на тялото от вредни вещества.
  • Подпомага липидния метаболизъм – регулира нивата на холестерол и триглицериди, като предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб.
  • Подобрява сърдечно-съдовото здраве – подкрепя здравословния липиден профил, което помага за поддържане на сърдечно-съдовото здраве.
  • Намалява оксидативния стрес – благодарение на антиоксидантните свойства на съставките, продуктът защитава чернодробните клетки от увреждания, причинени от свободни радикали.
  • Предпазва черния дроб – белият трън защитава и подпомага регенерацията на чернодробните клетки.

Съдържание в 1 капсула:

Всяка капсула Циназин Детокс (Cynasine Detox) съдържа: Екстракт от Артишок (Cynara scolymus) – 62.5 mg, от които 5% цинарин (3,12 mg); Екстракт от Глухарче (Taraxacum officinale) – 62.5 mg; Екстракт от Броколи (Brassica oleracea var. italica) – 50 mg, от които 1.6% (0,8 мg) глюкорофанин; Холин (Холин цитрат) – 25 mg; Витамин С (L-Аскорбинова киселина) – 20 mg; Екстракт от Бял трън (Milk Thistle) – 6.25 mg.

Синергия на съставките

Формулата на Циназин Детокс е внимателно разработена, за да осигури мощна подкрепа за черния дроб и цялостната детоксикация на организма. Комбинацията от активни съставки действа синергично за подобряване на чернодробните функции, подпомагане на храносмилателната система и пречистването на тялото от токсини. Това води до по-добро разграждане на мазнини, защита на чернодробните клетки и подпомагане на липидния метаболизъм.

  • Поддържане на нормалната функция на черния дроб и жлъчката

Черният дроб и жлъчката работят в тясна връзка, като основната им роля е свързана с метаболизма на мазнините и детоксикацията на организма. В Циназин Детокс екстрактът от артишок е ключова съставка, която стимулира жлъчната секреция благодарение на активната си съставка цинарин. Повишената секреция на жлъчка улеснява храносмилането на мазнини, като ускорява тяхното разграждане и усвояване от храносмилателната система. Същевременно цинаринът подпомага чернодробната функция, като ускорява процеса на детоксикация и изчистването на токсини от тялото.

Глухарчето допълва действието на артишока, като също насърчава производството на жлъчка и стимулира естественото прочистване на черния дроб и жлъчката. То съдържа активни съставки, които подобряват чернодробната функция и улесняват премахването на натрупани токсини и отпадъчни продукти.

Белият трън, съдържащ силимарин, действа хепатопротективно, като защитава чернодробните клетки от увреждания, причинени от свободни радикали и токсични вещества. Силимаринът стабилизира клетъчните мембрани на хепатоцитите (чернодробните клетки), като предотвратява проникването на токсини в клетките и улеснява регенерацията на увредените клетки.

Тези съставки се допълват взаимно, като осигуряват нормално функциониране на черния дроб и жлъчката, улесняват храносмилането на мазнини и осигуряват защита и регенерация на чернодробните клетки.

  • Подобряване на храносмилателната система и обмяната на веществата

Правилната функция на черния дроб и добрата обмяна на веществата са тясно свързани с храносмилателните процеси. Съставките в Циназин Детокс работят за подобряване на тези процеси, като стимулират разграждането на мазнини, активират детоксикиращи ензими и осигуряват антиоксидантна защита.

Екстрактът от броколи, богат на глюкорофанин, играе важна роля в активирането на вътреклетъчните антиоксидантни системи. Глюкорофанинът е прекурсор на сулфорафан, който стимулира производството на детоксикиращи ензими в черния дроб. Това подобрява способността на организма да неутрализира и елиминира вредни вещества, натрупани в тялото, като същевременно осигурява защита на чернодробните клетки от оксидативен стрес.

Холинът също е критично важен за храносмилателната система и обмяната на веществата, тъй като подпомага метаболизма на мазнините и предотвратява тяхното натрупване в чернодробните клетки. Той играе основна роля в преработката и транспортирането на мазнини и липиди в организма, което е от решаващо значение за поддържане на здравословна чернодробна функция и правилно храносмилане.

  • Подпомагане на липидния метаболизъм и функциите на сърцето

Ефективният липиден метаболизъм е важен не само за поддържането на здравословно тегло, но и за сърдечно-съдовото здраве. Циназин Детокс съдържа съставки, които работят в синергия за регулиране на липидния профил и предпазване на сърцето и кръвоносните съдове.

Белият трън, с активната съставка силимарин, има значителен ефект върху подобряването на липидния профил, като спомага за намаляването на нивата на лошия LDL-холестерол и триглицеридите. Силимаринът също така действа антиоксидантно, предпазвайки съдовете и сърдечните клетки от увреждане, причинено от свободни радикали.

Артишокът, чрез цинарина, стимулира метаболизма на липидите, като насърчава разграждането и изхвърлянето на излишните мазнини. Глухарчето допълнително подпомага тези процеси, като регулира нивата на холестерола и подпомага изчистването на кръвоносните съдове от мастни отлагания.

В какви случаи се препоръчва прием

  • За подпомагане на естествените процеси на детоксикация на черния дроб и цялостно пречистване на организма.
  • При проблеми с жлъчката – при състояния, свързани със застой на жлъчка, включително жлъчни дисфункции и затруднена секреция на жлъчка.
  • Превенция на чернодробни увреждания – при риск от развитие на хронични чернодробни състояния или други чернодробни нарушения.
  • Стеатоза – за намаляване на натрупването на мазнини в черния дроб и подобряване на чернодробната функция.
  • Хронична умора и усещане за тежест – при токсично натоварване на организма, което води до умора, летаргия и липса на енергия.
  • Храносмилателни проблеми – при затруднено разграждане на мазнини, подуване на корема и чувство за тежест след хранене.
  • Нарушен липиден профил – при високи нива на холестерол и триглицериди, както и при метаболитен синдром.
  • При продължителен прием на вредни напитки.
  • Дългосрочна употреба на медикаменти – при прием на медикаменти, които натоварват черния дроб и могат да доведат до токсични увреждания.
  • Прием на тежки и мазни храни – за подобряване на храносмилането и облекчаване на храносмилателни проблеми след консумация на мазни и тежки храни.
  • При инсулинова резистентност и метаболитен синдром – продуктът подпомага липидния метаболизъм, което е полезно при управление на метаболитни проблеми.
  • Повишен стрес и напрежение – при стресови състояния, които влияят негативно на обмяната на веществата и чернодробната функция.
  • Проблеми с теглото и наднормено тегло – за подобряване на метаболизма и подпомагане на процесите на отслабване чрез оптимизиране на липидния метаболизъм.
  • Кожни проблеми, свързани с чернодробна дисфункция – като акне, екзема и дерматит, които могат да бъдат свързани с натрупването на токсини в организма.
  • След прекарани вирусни инфекции, засягащи черния дроб – като част от възстановителен режим.
  • Подкрепа за сърдечно-съдовото здраве – за регулиране на нивата на холестерола и триглицеридите, като същевременно подобрява здравето на сърцето.
  • Профилактика при хора, изложени на токсични вещества – при професионална или екологична експозиция на токсини и химикали, които натоварват черния дроб.
  • При затруднена детоксикация и слаб имунитет – за стимулиране на детоксикиращите ензими и подобряване на антиоксидантната защита на тялото.
  • Хора с неактивен или заседнал начин на живот – за подпомагане на черния дроб и метаболизма при липса на физическа активност.

Повече за съставките

  • Артишок (Cynara scolymus) – 5% цинарин

Артишокът е многогодишно растение от семейство Сложноцветни, използвано широко в традиционната медицина за подобряване на храносмилането и чернодробната функция. Основната активна съставка в артишока е цинаринът – фенолно съединение, което стимулира производството на жлъчка, необходима за ефективното разграждане на мазнините в червата. Цинаринът стимулира секрецията на жлъчка от жлъчния мехур и черния дроб, което улеснява храносмилането на мазнини и подпомага абсорбцията на мастноразтворими витамини (A, D, E и K). Повишената жлъчна секреция подобрява детоксикацията, тъй като жлъчката помага за изхвърлянето на токсините и метаболитните отпадни продукти от организма. Допълнително, цинаринът има антиоксидантни свойства, които защитават чернодробните клетки от увреждания, причинени от оксидативен стрес. Клинични проучвания показват, че артишокът също така може да подобри липидния профил, намалявайки нивата на “лошия” LDL холестерол и триглицеридите, което е важно за здравето на сърцето.

  • Бял трън (Silybum marianum) – 40:1 екстракт

Белият трън е терапевтично растение, известно със своето защитно действие върху черния дроб. Основната активна съставка в белия трън е силимаринът – флавоноидна смес, която включва силикристин, силидианин и силибин.

Силимаринът действа като хепатопротектор, предпазвайки чернодробните клетки (хепатоцити) от токсично увреждане, като стабилизира клетъчните мембрани и предотвратява навлизането на токсини в клетките. Освен това стимулира синтеза на протеини, което подпомага регенерацията на чернодробните клетки, особено при увреждания, причинени от алкохол, медикаменти или токсини. Силимаринът също така действа като мощен антиоксидант, неутрализирайки свободните радикали и намалявайки възпалителните процеси в черния дроб. Проучвания показват, че белият трън може да подобри състоянието на хора с хронични чернодробни проблеми, като същевременно намалява нивата на чернодробните ензими, свързани с увреждания.

  • Глухарче (Taraxacum officinale)

Глухарчето е многогодишно растение, широко използвано в традиционната медицина за подпомагане на чернодробната функция, храносмилането и детоксикацията на организма. То съдържа редица активни съставки, сред които тараксин, тараксацин, инулин и флавоноиди, които играят важна роля в подкрепата на храносмилателната система.

Тараксин и тараксацин са горчиви съединения, които стимулират секрецията на жлъчка от черния дроб и жлъчния мехур, улеснявайки разграждането на мазнините в храносмилателната система. Това подобрява усвояването на мастноразтворимите витамини и облекчава симптоми като подуване и тежест след консумация на мазни храни. Благодарение на горчивия си профил, глухарчето също така подпомага апетита и храносмилането.

Освен това, глухарчето е богато на инулин – пребиотично влакно, което поддържа здравето на чревната микрофлора, като стимулира растежа на полезни бактерии в червата. Това подобрява храносмилателния комфорт и усвояването на хранителни вещества, а също така има благоприятен ефект върху метаболизма на захарите.

Глухарчето има и диуретични свойства, което подпомага естественото изчистване на тялото от натрупани токсини чрез бъбреците. Това го прави важна съставка в процесите на детоксикация. В допълнение, флавоноидите и другите антиоксиданти в глухарчето защитават чернодробните клетки от увреждане, причинено от свободните радикали, като допринасят за общото здраве на черния дроб и оптималното функциониране на организма.

  • Броколи (Brassica oleracea var. italica) – 1.6% глюкорофанин

Броколите са част от семейство Кръстоцветни и са известни със своите мощни детоксикиращи и антиоксидантни свойства. Основната активна съставка в броколите е глюкорофанинът, който се превръща в сулфорафан в тялото.

Глюкорофанинът се преобразува в сулфорафан чрез ензима мирозиназа, който се активира при консумация на сурови или леко термично обработени броколи. Сулфорафанът е мощен активатор на детоксикиращите ензими в черния дроб, като стимулира фазата II на детоксикацията – процес, при който токсичните вещества се превръщат в лесни за елиминиране от тялото съединения. Сулфорафанът също така има силно антиоксидантно действие, като увеличава синтеза на глутатион, най-мощния антиоксидант в клетките, който предпазва чернодробните клетки от увреждания, причинени от оксидативен стрес и токсини. Изследванията показват, че сулфорафанът може да намали риска от развитие на чернодробни проблеми и да подобри цялостната функция на черния дроб.

  • Холин (Холин цитрат)

Холинът е водоразтворимо хранително вещество, подобно на витамините от група B, което играе ключова роля в метаболизма на мазнините и поддържането на здравето на черния дроб. Той е необходим за синтеза на фосфатидилхолин, основен компонент на клетъчните мембрани, и за производството на ацетилхолин, важен невротрансмитер.

Холинът подпомага метаболизма на липидите чрез участие в транспорта на мазнини и холестерол от черния дроб до периферните тъкани. Това предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб, състояние известно като стеатоза. При дефицит на холин, мазнините не могат да се метаболизират ефективно и остават в черния дроб, което може да доведе до чернодробна дисфункция и възпаление. Допълнително, холинът подпомага детоксикацията на черния дроб, като участва в метаболизма на хомоцистеина – съединение, което в излишък може да увреди съдовете и да допринесе за развитието на сърдечно-съдови състояния.

  • Витамин C (L-Аскорбинова киселина)

Витамин C е мощен антиоксидант, който играе важна роля в поддържането на здравето на имунната система и детоксикацията. Той неутрализира свободните радикали и предпазва клетките от оксидативен стрес.

Витамин C участва в детоксикационните процеси на черния дроб, като подпомага преобразуването на токсични съединения в водоразтворими форми, които лесно могат да се изхвърлят от тялото чрез урината. Освен това, витамин C е необходим за синтеза на колаген – важен протеин за поддържане на здравето на кожата, съединителната тъкан и кръвоносните съдове. Като антиоксидант, той предпазва чернодробните клетки от оксидативно увреждане, което е особено важно при детоксикационните процеси, където се генерират свободни радикали.

Допълнителни ползи от приема на Циназин Детокс (Cynasine Detox)

  • Насърчава по-добро усвояване на хранителни вещества – чрез подпомагане на храносмилането и метаболизма на мазнините, продуктът улеснява усвояването на мастноразтворимите витамини (A, D, E, K).
  • Подпомага естественото пречистване на червата и бъбреците – глухарчето има леко диуретично действие, което стимулира изхвърлянето на токсини чрез урината.
  • Подобрява енергийните нива – чрез оптимизиране на метаболитните процеси в черния дроб, продуктът помага за поддържане на стабилни енергийни нива.
  • Намалява възпалителните процеси – благодарение на противовъзпалителните свойства на съставките като бял трън и артишок, продуктът подпомага намаляването на възпалението в черния дроб.
  • Стимулира синтеза на глутатион – антиоксидантът сулфорафан, извлечен от броколите, подпомага производството на глутатион, основен вътреклетъчен антиоксидант.
  • Регулира апетита и теглото – чрез подобряване на метаболизма и храносмилането, продуктът допринася за по-добър контрол на теглото.
  • Подобрява цялостната обмяна на веществата – холинът в състава подпомага метаболизма на липидите и подобрява цялостната обмяна на вещества в организма.
  • Поддържа здравето на кожата – чрез ефективна детоксикация и по-добър липиден метаболизъм продуктът може да спомогне за по-добро състояние на кожата.
  • Подобрява когнитивните функции – холинът играе роля в поддържането на здравето на мозъка, като подпомага синтеза на важни невротрансмитери.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчителна дневна доза: по 1 капсула 2 пъти дневно, преди хранене.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Циназин Детокс – за черния дроб и жлъчката, 60 капсули”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top