Как да усетим силата и енергийността на храната?
Преди всичко обърнете внимание на телосложението си
Навярно сте забелязали, че някои си хапват от всичко и при това изглеждат великолепно, а други пълнеят от нищо. И са готови да се откажат, или обратното – преминават на „триразово” хранене: вторник, четвъртък, събота. Напразно! Защото на всеки тип телосложение съответства енергия, но трябва правилно да се борави с нея. Ако тя е „студена”, значи за този човек е полезна храна с топла и гореща енергетика, ако е гореща – обратното. За да определите каква енергия сте наследили, най-често е достатъчно да се огледате.
Ако сте невисоки, със светли коси или блондини със сиви или синьо-зелени очи, светла кожа и дребни черти на лицето, вие принадлежите към студения тип.
Хората с гореща енергетика са обикновено над средния ръст, слаби, често имат източено лице, твърди коси и суха кожа.
„Топлите” хора са тъмнокестеняви или брюнети с кафяви очи и източени черти на лицето, нерядко склонни към напълняване. За тях е полезна неутралната и хладната храна.
Съществуват и междинни типове. При студено-топлия човек кожата е много светла, с нежно-розов оттенък, запазващ се през целия живот. Косите имат пепеляв или меден оттенък, а цветът на очите може да бъде различен – от яркосиньо до тъмнокафяво. Обикновено „студено-топлите” са по-склонни от останалите към напълняване и трудно отслабват. За тях е подходяща храна с топла и неутрална енергетика.