5 храни, богати на витамин С
Предлагаме на вниманието ви 5 храни, които са невероятно богати на витамин С. Изненадващото е, че в началото на този списък не са цитрусовите плодове, а местните продукти.
Шипка
Можем да го ползваме под формата на чай или мармалад. И в двата продукта има достатъчно количество витамин С.
Магданоз
Магданозът е витаминозна бомба. Съдържа голямо количество витамин С и е добре да се консумира всеки ден.
Бяло зеле
Бялото зеле е особено полезно през зимата, когато няма много пресни зеленчуци на пазара. Съдържа достатъчно количество витамин С.
Червени чушки
Колкото са по-зрели, толкова повече витамин С съдържат – има 0.1 г/100 гр в суровите чушки.
Киви
Берат ги незрели, за да узреят по време на дългия път дотук. При това се губи доста от ценния витамин.