3 храни, които никога не трябва да ядете отново!
С толкова много дезинформация за храната и начина, по който тя се отразява на човешкото здраве, здравословния избор на храни за вас и вашето семейство може да бъде труден и объркващ.
Съществуват известен брой определени видове храни, които трябва да се избегнат, тъй като те почти нямат ползи за здравето, като същевременно представляват реална заплаха за организма. Ето три храни, които трябва да избягвате, ако ви е грижа за вашето здраве.
Бял хляб, рафинирани брашна. По дефиниция, бял хляб и рафинирани брашна като цяло са токсични за тялото, защото те са били лишени от почти всички витамини, минерали, фибри и други важни хранителни вещества. Поради това, тялото не знае как правилно да смила и усвоява тези така наречени храни, които могат да доведат само до здравословни проблеми. Рафинираното бяло брашно също е избелено с хлор и бромид, два отровни химикала, които вредят на щитовидната жлеза и уврежданет на органите.
Конвенционалните замразени ястия. Най-традиционно приготвени замразени ястия са заредени с консерванти, преработена сол, хидрогенирани масла и други изкуствени съставки, да не говорим за факта, че повечето замразени ястия са варени, което прави тяхното съдържание на хранителни вещества минимални в най-добрия случай (особено след като минат през микровълнова печка у дома). С изключение на няколко наистина стабилни марки за замразена храна, повечето замразени ястия са нещо като заболяване в кутия
Бял ориз. Както белия хляб, и белия ориз е лишен от повечето от своите хранителни съставки и разделен от триците и кълновете – два естествени компонента, които се съдържат в кафявия ориз. Дори и така наречените “подобрен” бял ориз е с хранителен дефицит, тъй като тялото все още обработва тази изискана храна, много по-различно от кафявия ориз, който се абсорбира по-бавно, но не предизвиква същия скок на кръвната захар, както белия ориз.