Ето защо не трябва да прекалявате с чипса!
Чипсът съдържа токсичен химикал
Редовната консумация на чипс сериозно може да навреди на здравето ви. Ново проучване показва, че само пакетче от вкусното изкушение се равнява на 5 литра олио. Специалистите са категорични, че върху чипса трябва да се поставят етикети, които предупреждават за вредата от консумацията им. Такива етикети сме свикнали да виждаме върху цигарените кутии.
Малко известен факт е, че през 70-те години чипсът е бил лека закуска. Към днешна дата нещата не стоят така, тъй като компаниите отдавна са го превърнали в храна, натъпкана с химии, които водят до пристрастяване.
„Чипсът е пълен с мазнини, сол и захар. Те стимулират центровете на удоволствие в мозъка и човек иска да яде все повече и повече“, обясняват специалистите.
Токсичният химикал акриламид, който се съдържа в чипса, е без вкус и мирис. Той уврежда ДНК структурите.
„Прекалената консумация на чипс по време на бременността е равнозначна на пушенето на цигари“, категорични са учените.
Отдавна е доказано, че любителите на тази вредна храна страдат от наднормено тегло. Големите количества сол пък допринасят за развитието на фаталните сърдечни и ракови заболявания.